Súboj titanov o Bratislavu? Hlina sa znova pustil do opozície

    0
    Alojz Hlina (Autor: TASR)
    Prednedávnom sa Hlina vyjadril, že za to, čo sa spáchalo na Bratislave, by mal niekto naozaj pykať a dodal, že to, v akom stave je slovenská metropola, dokáže dať do poriadku asi už len žena. Tou by mala byť podľa neho kandidátka KDH Caroline Lišková. Predvolebný boj sa už začal, a tak sa dalo čakať, že Alojz Hlina nepochváli kandidáta opozičných strán Jána Mrvu. 
     
    Mrvu predstavili SaS, OĽaNO a Sme rodina v pondelok (4. 6.). Neprešiel však ani deň a kandidát trojice opozičných zoskupení sa stal terčom kritiky šéfa KDH. 
     
    Hlina v statuse nazvanom Súboj titanov o Bratislavu píše, že o hlavné mesto vlastne nebudú zápasiť „titani politických hodnotových svetov“. Takých totiž slovenská politická scéna podľa neho, žiaľ, zatiaľ nemá. 
     
    „Tí, ktorí sa z toho tešia, až neskôr zistia, že to nie je dobre. O Bratislavu idú zápasiť oligarchovia. Tí najväčší,“ odkazuje Hlina voličom. 

    Neexistuje kandidát pravice alebo celej opozície

    Líder kresťanských demokratov v statuse na sociálnej sieti uvádza, že v Bratislave vraj neexistuje kandidát pravice, ale iba kandidát SaS, OĽaNO a Sme Rodina. „Ale to nie je pravica, lebo Boris Kollár sám seba v rozhovore pre Denník N označil za nepravicového politika. Nie je to ani opozičný kandidát, lebo opozícia sú aj kresťanskí demokrati, aj PS a aj Spolu,“ píše. 
     
    Hlina dodáva, že „ ktosi podsúva plán prezentovať kandidáta SaS, Sme rodina a OĽaNO ako konzervatívneho kandidáta“. Ten ktosi môže byť pokojne aj Richard Sulík. Bol to totiž práve on, kto pri predstavovaní Jána Mrvu ako kandiáta opozičných strán uviedol, že Mrva nie je síce práve liberálny kandidát, ale SaS je tolerantná strana a na kandidátovi padla zhoda. 
     
    „To je naozaj geniálny ‚plán‘. To je mimoriadne uveriteľné. Po tom v Bratislave určite bude dopyt. Dopyt po konzervatívnom kandidátovi pre Bratislavu je skoro taký istý, ako je dopyt po kresťanskom primátorovi v Káhire,“ píše s dávkou irónie. 
     
    Jediné, čo môže podľa šéfa KDH poraziť presilu titanov, je silný a inšpirujúci príbeh. „Príbeh Caroline Liškovej,“ dodáva Alojz Hlina na záver statusu na svojom oficiálnom facebookovom profile
     
    Caroline Lišková je rodená Bratislavčanka a je ďalšou v rade kandidátov na primátora hlavného mesta. Okrem spomínaného starostu Vajnôr Jána Mrvu sa chce o tento post uchádzať aj architekt a hudobník Matúš Vallo. Ďalej svoju kandidatúru oznámili tiež bývalý riaditeľ televízií Markíza a RTVS Václav Mika, ktorý ide do boja o kreslo bratislavského primátora ako nezávislý. 
     
    Zabojovať o šéfovanie hlavnému mestu zvažuje aj starosta bratislavskej mestskej časti Záhorská Bystrica Jozef Krúpa. Svoju účasť prehodnocuje tiež bývalý primátor slovenskej metropoly Milan Ftáčnik. Súčasný primátor Ivo Nesrovnal sa svojou opätovnou kandidatúrou podľa vlastných vyjadrení ešte nezaoberá.
     
    - Reklama -