Študentka v Tunisku písala diplomovku o tom, že Slnko obieha okolo plochej Zeme. Chce vedecky dokázať, že Mohamed mal pravdu

    0
    Tuniské vlajky (Autor: Facebook, Travel in Tunisia-voyage en Tunisie)
    Študentka doktorandského programu na Univerzite Sfax v Tunise chce dokázať, že Zem nie je guľatá. Vo svojej doktorandskej práci tak chce poznatky vedy dostať do súladu s Koránom.
     
    Študentka sa snažila dokázať, že sa Johannes Kepler a ďalší veľkí muži vedeckého sveta ako Isaac Newton mýlia a ich tézy stoja na vratkých základoch.
     
    Tuniské ministerstvo školstva však oznámilo, že jej prácu odmieta a chce preveriť, ako sa mohlo stať, že na akademickej pôde bolo možné vôbec schváliť takýto návrh doktorandskej práce.
     
    Jamael Touirová na svojom diele pracovala od roku 2011 a časť akademickej obce na spomínanej univerzite absolútne nechápe, ako mohla s požehnaním svojho vedúceho práce písať také bludy.
     
    Celý text vo francúzštine TU
     
    Obhajcovia doktorandky tvrdia, že akademická pôda je slobodná a študent či študentka môže bádať, v čom uzná za vhodné. Mladá žena sa rozhodla spochybniť pravosť zákonov gravitácie a podľa jej obhajcov na to skrátka má právo.
     
    - Reklama -