Študenti si dali na hlavy sombrerá a čelia za to vyšetrovaniu. Neuveríte, čo všetko je možné na amerických univerzitách

    0
    Socha slobody, New York, USA (Autor: SITA)

    Univerzita ponúkla študentom „raneným a dotknutým“ skupinou iných oslavujúcich študentov v malých sombrerách odborné poradenstvo, ako sa so situáciou vyrovnať. Bowdoin College v štáte Maine, súkromná škola liberálnych umení, sa tak stala ďalšou z inštitúcií, ktoré sa vezú na vlne „cenzurujúcej politickej korektnosti“.

    Len čo študenti zverejnili fotografie párty na sociálnych sieťach, predstavitelia školy okamžite poslali študentom niekoľko e-mailov, v ktorých písali o „vyšetrovaní možného činu etnickej stereotypizácie“.

    Valné zhromaždenie študentov následne vydalo vyhlásenie „solidarity so všetkými študentmi, ktorých sa dotkla ‚tequila‘ párty“. Jej organizátorov potom čakalo disciplinárne konanie a ostatným študentom bolo ponúknuté poradenstvo, aby „im pomohlo vyrovnať sa s emocionálnym dopadom párty v miniatúrnych sombrerách“.

    Univerzitné noviny uviedli, že jedna študentka, ktorá organizovala sombrero párty, bola potrestaná „sociálnym vylúčením“ až do marca 2017 a musí sa zúčastniť na „vzdelávacom programe a výcviku aktívneho nezúčastneného prihliadajúceho“. Zároveň sa musela vysťahovať zo svojej izby a nesmela sa zúčastniť jarného plesu. Dvaja členovia študentského valného zhromaždenia, ktorí sa na párty zúčastnili, čelia „odvolaciemu konaniu“.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU

    „Tí študenti sa dopustili toho, že znesvätili dojem univerzitných študentov, študentov prvého ročníka z ich kampusu,“ povedal študent Bill De La Rosa, podľa ktorého by mali byť obidvaja hriešnici okamžite odvolaní z valného zhromaždenia.

    „Tieto činy majú následky,“ dodal. Sú to vodcovia kampusu, ktorí boli vybraní a zvolení, aby reprezentovali študentov. Ich činy o tom však nenasvedčujú,“ dodal.
        
    Len o tri mesiace skôr nastala podobná situácia na Oberlin College v Ohiu, kde študenti protestovali proti tomu, že ich jedáleň servírovala sushi, čo opísali ako „kultúrne privlastňovanie“, za čo ich stihol výsmech sociálnych sietí.

    Podobná situácia sa udiala aj na kanadskej University of Ottawa, kde došlo k okamžitému zrušeniu lekcií jogy potom, keď sa študenti sťažovali, že ide o „neprijateľné privlastňovanie nezapadných postupov“.

    Kritici tohto prístupu k politickej korektnosti a slobode slova tvrdia, že študenti univerzít sú často „prehnane citliví vo vnímaní urážok“.

    - Reklama -