Stromček vysvetlil, ako to je s jeho odchodom z vedenia Smeru

    0
    Viktor Stromček (Autor: SITA)

    “Už v roku 2015 som oznámil, že po úspešnej realizácii najväčšieho investičného projektu v strednej Európe odídem v roku 2018 z verejného života do súkromnej sféry. Po dohode s vedením strany Smer-SD na jeseň minulého roku som svoj odchod z politiky oddialil na obdobie po skončení sa a vyhodnotení prezidentských volieb,” vysvetlil s tým, že svoje pôsobenie na pozícii generálneho manažéra strany ukončil 30. apríla.

    “Taká je skutočnosť a všetky iné dôvody, s ktorými prišli niektoré médiá, sú čistými špekuláciami postavenými na vode,” podotkol. TV Markíza informovala o komunikácii Stromčeka s podnikateľom Marianom Kočnerom, ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.

    Pellegrini: Bolo to jeho slobodné rozhodnutie

    O uvoľnenie z funkcie generálneho manažéra strany Smer-SD požiadal Viktor Stromček osobne na poslednom rokovaní predsedníctva strany.

    Potvrdil to premiér a podpredseda strany Smer-SD Peter Pellegrini počas stredajšieho výjazdového rokovania vlády v Trebišove s tým, že o jeho nástupcovi sa na spomínanom predsedníctve nehovorilo.

    „Bolo to jeho slobodné rozhodnutie, išlo akoby o oznámenie z jeho strany. Myslím, že v zmysle našich stanov spadá toto rozhodnutie do kompetencie samotného predsedu strany. Neviem, či k tomu aktu už došlo, ale môžem potvrdiť, že oficiálne takáto vec na predsedníctve zaznela,“ povedal.

    Predpokladá, že Stromček si s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom dohol termín, ku ktorému odíde zo svojej funkcie. Podľa premiéra Stromček nepožiadal o uvoľnenie z funkcie na základe nejakej politickej udalosti.

    „Z jeho úst som naozaj skôr cítil nejaký ľudský dôvod,“ spresnil premiér Pellegrini.

    Predseda vlády tvrdí, že nevie o komunikácii Stromčeka s podnikateľom Marianom Kočnerom, obvineným z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, čo je podľa medializovaných informácií dôvodom jeho odchodu z funkcie.

    „Môžem 100-percentne potvrdiť, že na rokovaní predsedníctva o takomto niečom nepadlo ani len slovko,“ uzavrel.

    Stromček sa stal generálnym manažérom strany vlani. Vo funkcii vystriedal ministra sociálnych vecí Jána Richtera. Stromček bol predtým štátnym tajomníkom ministerstva dopravy a tiež splnomocnencom vlády pre prípravu a realizáciu strategických parkov.

    - Reklama -