Strieľať do migrantov, nechať ich aligátorom. Médiami kolujú drsné Trumpove návrhy

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Americký prezident Donald Trump sa dlhodobo snaží o radikálnejšie riešenie protiimigračných opatrení na hraniciach s Mexikom. Podľa novinárov Trump navrhoval svojim poradcom, že by sa hraničný múr posilnil vykopaním vodou naplnených priekop, ktoré by boli plné hadov alebo aligátorov, a požadoval od poradcov vyčíslenie nákladov, ako informuje web Novinky.cz.

    Tieto poznatky sa majú objaviť v pripravovanej knihe Border Wars: Inside Trump’s Assault on Immigration, ktorá vyjde budúci týždeň.

    Ďalej Trump navrhoval, „aby bol múr pod prúdom a na jeho vrchu boli bodce, ktoré by trhali ľudské mäso“, alebo aby migrantov strieľali. Jeho poradcovia mu podľa novinárov vysvetlili, že strieľať na migrantov je nelegálne, tak navrhol, že by „migrantov strieľali do nôh, aby ich to spomalilo“. Aj to však poradcovia odmietli ako nezákonné.

    Kniha je súhrnom rozhovorov s poradcami a zamestnancami Bieleho domu, ktorí vypovedali v prísnej anonymite. Hovorili tiež napríklad o „divokom týždni prezidentovho hnevu“ pre migrantov na hraniciach.

    Trumpove drastické riešenia sa však realizácie nedočkali. Slová pochopenia pre neho mal riaditeľ imigračnej služby Thomas D. Homan, podľa ktorého bol len prezident frustrovaný a chcel, aby sa to vyriešilo rýchlo.

    autor: jma

     

    - Reklama -