Strelec z Mníchova nemal nič spoločné s islamom? Podľa komentátora je to absurdné tvrdenie nemeckej polície

    0
    Mníchovský šialený vrah Ali Sonboly (Autor: Facebook,We are the people of Europe)
    Podľa Daga Daniša nie sú tvrdenia nemeckej polície ničím podložené a údajne sú v rozpore s tým, čo tvrdila ešte pred týždňom po útoku sekerou a nožom, ktorý vo vlaku spáchal mladý muž pakistanského pôvodu. Vtedy úrady v Bavorsku potvrdili, že páchateľom bol migrant „s islamským náboženským motívom“. 
     
    Bavorská polícia označila útoky radikálnych jednotlivcov bez stykov s teroristickými organizáciami a bez vyšších politických cieľov za „novú formu terorizmu“. Spolkovej polícii však prípad odobrala a vyšetrovanie po bavorských úradoch prebrali tie spolkové a tie o situácii mlčia. 
     
    Komentátor portálu Aktuality.sk tvrdí, že „nemecké úrady sa zjavne snažia hrozby terorizmu zľahčovať, zakrývať a zatĺkať“. Motívom je pritom podľa neho, ale aj zahraničných komentátorov, snaha nemeckých úradov upokojiť situáciu a nevyvolávať nenávisť proti moslimom. 
     
    To, že Nemecko nechce šírenie nenávisti proti státisícom migrantov, je podľa Daniša síce pekné, ale „opačný extrém, zatĺkanie a zatváranie očí pred terorizmom, nikam nevedie“. Komentátor tvrdí, že za útokom v Mníchove bola kombinácia fanatizmu a nenávisti k spoločnosti. 
     
    Daniš v komentári cituje aj bavorského ministra vnútra, podľa ktorého bude musieť Nemecko prehodnotiť protiteroristickú stratégiu. Novým trendom v terorizme je podľa neho „samoradikalizácia“ osamelého útočníka. Samotár nepotrebuje politické ciele. Stačí mu premyslené zabíjanie „nepriateľa“, ktoré má otriasť spoločnosťou. 
     
    - Reklama -