Strčia Hlinu za boj proti nebankovkám za mreže? Hrozí mu až niekoľko rokov natvrdo

    0
    Hlina sa dotazuje s policajtami. Mestskí mu dali pokutu 30 eur, štátni ho potom zobrali. (Autor: Radka Turoňová)

    Ako ďalej uviedol policajný prezident, dnes krátko pred 12:30 na tiesňovú linku volala žena, ktorá oznámila, že sa politik pokúša zamurovať vstup do podnikateľského subjektu a že jej bráni v odchode. Policajná hliadka informáciu potvrdila. Politika vyzvali, aby si sadol do policajného auta. Ten si čupol a polícia tak bola nútená použiť donucovacie prostriedky – hmaty a chvaty. Po predvedení na políciu Alojz Hlina nežiadal ošetrenie.

    “Zadržaním podozrivej osoby sa začalo trestné stíhanie vo veci,” uviedol Gašpar. Ako dodal, polícia vypočula aj pracovníčku pobočky. Polícia o zadržaní Hlinu informovala aj predsedu Národnej rady SR a predsedu parlamentného imunitného výboru, keďže jej to káže Ústava SR. Gašpar predpokladá, že ak dôjde k vzneseniu obvinenia a Alojz Hlina sa bude môcť vyjadriť ako obvinený, následne ho prepustia na slobodu.

    Policajný prezident tiež vyjadril poľutovanie nad tým, že musí informovať o konaní, ktoré má charakter trestného činu zo strany poslanca NR SR. “Osobne si myslím, že politika a politická kampaň sa dajú robiť inak,” povedal Gašpar.

    Podľa zákona za trestný čin neoprávneného zásahu do práva k domu, bytu a nebytovému priestoru je trestná sadzba do jedného roka, za obmedzovanie osobnej slobody hrozí trest šesť mesiacov až tri roky.

    - Reklama -