Strať sa, Satan! Posledné slová brutálne zavraždeného kňaza mladým džihádistom

    0
    Ľudia nesú truhlu s pozostatkami zavraždeného duchovného Jacquesa Hamela (Autor: TASR)
    Počas utorkovej svätej omše za zosnulého kňaza zo Saint-Etienne-du-Rouvray, ktorú slúžil arcibiskup z Rouenu Dominik Lebrun, zazneli aj posledné slová zavraždeného. „Strať sa, Satan,“ povedal údajne kňaz Jacques Hamel jednému zo svojich vrahov tesne pred smrťou. 
     
    Obeťou džihádistov sa kňaz stal práve pre svoju kresťanskú vieru. Obaja páchatelia boli radikálnymi priaznivcami militantov z Islamského štátu. „Zlo je záhada, ktorá hrôzami presahuje ľudskosť, to je to, čo si nám, Jacques, chcel povedať, keď si po prvom bodnutí padol na zem a snažil sa odstrčiť útočníkov nohami so slovami, strať sa, Satan,“ povedal v kázni arcibiskup. 
     
    Na zádušnej omši za zosnulého kňaza sa zúčastnili aj predstavitelia moslimskej komunity, ktorí brutálne útoky v Nice aj v Saint-Etienne-du-Rouvray odsúdili. Moslimovia tvrdia, že teroristi konajú v rozpore s islamským učením. 
     
    Na štvorhodinovú bohoslužbu v katedrále v Rouene prišli tisícky ľudí, z ktorých mnohí stáli pred vchodom do chrámu napriek daždivému počasiu. Na kríž v katedrále bola umiestnená štóla na znak toho, že kňaz zomrel „podobnou smrťou ako Kristus, nespravodlivo odsúdený a zavraždený“. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -