Strašná urážka. Václava Klausa rozčúlila slovenská veľvyslankyňa. Je to ukážka kiskovskej politiky na Slovensku, zaznelo

    0
    Bývalý český prezident Václav Klaus (Autor: TASR)
    Václav Klaus na serveri Inštitút Václava Klausa prezradil, že bol pozvaný do švajčiarskeho Zürichu na akciu švajčiarskeho Zväzu zamestnávateľov v odbore farby a laky. Exprezident čitateľom približuje, že je to vznešená akcia, na ktorú sa hneď tak každý nedostane. Klaus na nej predniesol prejav a po ňom nasledovala klasická diskusia prítomných biznismenov, vyslancov a ďalších osobností.
     
    „Názory účastníkov v diskusii k môjmu vystúpeniu sa veľmi líšili – učebnicovo politicky superkorektný nemecký veľvyslanec (pani Merkelová by z neho mala radosť) a naopak, Európu realisticky vidiaci vysokopostavený švajčiarsky generál (ktorý prišiel v uniforme). To by za komentár nestálo – azda len úžasný výrok nemeckého veľvyslanca, že v EÚ žiadny demokratický deficit nie je, lebo všetci funkcionári EÚ majú dvojitú legitimitu – národnú a európsku,“ prezradil Klaus.
     
    To však nie je hlavný dôvod, prečo Klaus o akcii píše. „Píšem ale kvôli slovenskej veľvyslankyni, takej bruselskej zväzáčke. S mojimi názormi na EÚ celkom zásadne nesúhlasila, čo jej neberiem. Roky pracovala v bruselských inštitúciách. Nemôžem sa ale zmieriť s jej tvrdením, ktoré si dovolila predniesť v cudzine, že nám EÚ strašne pomohla. Povedala, že bez EÚ by sme boli v takej situácii, v akej je dnes Ukrajina. To považujem za strašnú urážku,“ rozčúlil sa druhý český prezident.
     
    Bol natoľko rozhorčený, že o tom napísal niekoľkým svojim známym a tí mu odpovedali, že je to ukážka „kiskovskej politiky na Slovensku“ a „ukázala opovrhnutie voči vlastnej krajine“. Dáma by si podľa Klausových známych zaslúžila divadelnú rolu na kyjevskom Majdane.
     
    Podľa Klausa je táto dáma klasickým príkladom tlaku propagandy EÚ. Veľvyslankyňa totiž verí, že v Únii panuje sloboda médií a tú treba ctiť. Nie ako v Turecku, ktoré ju teraz údajne neoprávnene obmedzuje, pričom sa tamojšia vláda zaštíťuje bojom proti terorizmu. Slovenská veľvyslankyňa podľa Klausa verí všetkej tejto bruselskej propagande. Nebola však sama. Väčšina účastníkov onej vznešenej akcie vraj bola proti vystúpeniu Veľkej Británie z EÚ a proti zvoleniu Donalda Trumpa za 45. prezidenta USA.
     
    Celý text nájdete TU.
     
    - Reklama -