Strache podal trestné oznámenie na právnika, detektíva a ženu z videa

    0
    Heinz-Christian Strache na nahrávke, ktorá ho stála post vicekancelára (Autor: ReproFoto YouTube)

    Stracheho stretnutie s domnelou príbuznou ruského oligarchu na ostrove Ibiza v roku 2017 údajne sprostredkoval istý právnik z Viedne. Nemenovaný rakúsky detektív sa pritom vydával za spolupracovníka uvedenej ženy, ktorá zrejme pochádza z Lotyšska. 

    Na všetkých troch zainteresovaných podal Strache trestné oznámenie. Podľa bývalého vicekancelára sa mali tieto osoby dopustiť podvodu, falšovania dokumentov, ako aj zneužitia údajov a zvukových a odpočúvacích zariadení.

    Do škandálu, ktorý viedol k Stracheho odstúpeniu z oboch funkcií a následnému rozpadu koalície FPÖ a Rakúskej ľudovej strany (ÖVP), sú podľa Stracheho zapletené ešte ďalšie osoby.

    Na videonahrávke tajne zhotovenej v roku 2017 na ostrove Ibiza, ktorú zverejnili nemecké médiá minulý týždeň v piatok, Strache diskutuje o možných nelegálnych daroch pre FPÖ a údajnej príbuznej istého ruského oligarchu výhľadovo sľubuje verejné zákazky, ak jeho strane pomôže k úspechu vo voľbách.

    Strache v piatkovom vyhlásení prostredníctvom videozáznamu povedal, že išlo len o “brainstorming” a nie o konkrétne plány, čo podľa jeho slov nie je trestuhodné ani nelegálne.

     

    - Reklama -