Strach mali v Turecku aj futbalisti. Myslel som, že budem ďalší mŕtvy, vraví bývalý hráč Arsenalu Londýn

    0
    Armáda sa v Turecku pokúsila prevziať moc. (Autor: youtube/NEWSY)

    V revolučnom virvare celej akcie sa ocitli aj známe futbalové mená, ktoré mali v Antalyi odohrať benefičný zápas na pozvanie kamerunského útočníka Samuela Eto'oa, obliekajúceho dres miestneho klubu z Antalye.

    Medzi pozvanými bol napríklad aj bývalý obranca Arsenalu Londýn a Eto´ov  krajan Lauren, ktorý médiám potvrdil, že sa bál o život.

    “Pokiaľ by sa puč podaril, nemohli by sme opustiť krajinu. Teraz sa na to už možno pozeráme inými očami, no vtedy sme počuli o dvesto mŕtvych. Myslel som si, že môžem byť ďalší,” dodal Lauren.

    Zdroj: Facebook/Arsenal F. C. News

    Okrem neho a organizátora Eto´oa sa v tom čase v Turecku nachádzali aj ďalšie hviezdy športového neba – Michael Essien, Eden Hazard či Kolo Touré.   

    Zhodou okolností Erdogan, sám veľký fanúšik futbalu, predtým prisľúbil osobnú účasť na benefičnom zápase.

    Aj náš legionár

    Do Turecka  prestúpil začiatkom týždňa aj kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel, keď sa  jeho novým zamestnávateľom stal najpopulárnejší klub v krajine Fenerbahce Istanbul.

    Slovenský obranca cez správu na Facebooku informoval svojich fanúšikov, že je v poriadku, pričom sa aspoň na diaľku poďakoval za podporu, ktorej sa mu dostalo.

    Zdroj: Facebook/Martin Škrtel

    - Reklama -