Strach a obavy v Nemecku. Tohto sa ľudia boja najviac

    0
    Nemeckí policajti (Autor: SITA)

    Radikálne politické názory a sociálne napätie v súvislosti s migráciou spomenulo v prieskume 68 a 67 percent opýtaných. Uvedený zoznam obáv odráža politickú situáciu po rade teroristických útokov v Európe. Viac ako 30 ľudí bolo zabitých pri útokoch na letisku a stanici metra v marci v Bruseli. Štyri mesiace predtým zabili teroristi v Paríži 130 ľudí.

    Hromadné sexuálne napadnutia pri hlavnej železničnej stanici v Kolíne nad Rýnom na Silvestra, po ktorých bola väčšina podozrivých charakterizovaná ako muži severoafrického či arabského pôvodu, pridali k obavám z imigrantov.

    Väčšina respondentov – 66 percent – uviedla, že nemecké orgány sú zaplavené prílevom utečencov. Myslí si to o 16 percent opýtaných viac ako pred rokom. Takzvaný “index strachu”, ktorý ukazuje priemernú úroveň strachu v populácii, vzrástol v porovnaní s minulým rokom o desať percent na 49 percent.

    Poisťovňa R+V uskutočňuje takýto prieskum od roku 1992. Tohtoročný prieskum sa uskutočnil v dňoch 8. apríla až 20. mája a odpovedalo v ňom 2400 Nemcov. Mnohí respondenti mali na mysli hrozbu skupiny Islamský štát, keď hovorili o strachu z politického extrémizmu, dodala agentúra DPA.

    - Reklama -