Štefunko z Progresívneho Slovenska šokuje. Jeho ambície siahajú až do vlády

    0
    Slogan OZ Progresívne Slovensko (Autor: progresivne.sk)
    Pre podnikateľa Ivana Štefunka je politika zatiaľ vecou voľného času, ale so združením Progresívne Slovensko sa pripravuje do politiky už teraz. „Sme v situácii, keď nie sme priamo v politike, ale chceme vytvárať politiku pre Slovensko,“ uviedol Štefunko v rozhovore pre SME. 
     
    To, či sa občianske združenie zmení na politickú stranu, závisí podľa podnikateľa od toho, či si Progresívne Slovensko nájde svoju cieľovú skupinu. Záujem ľudí podľa Štefunka zatiaľ prekročil očakávania zakladateľov. „Minulý piatok sme predstavili našim priaznivcom platformu, ktorá je už na webe. Mali sme trochu obavu, či sa začne napĺňať obsahom, ale ľudia naše očakávania prekročili. Vymýšľajú nové témy, prispievajú aj zo zahraničia. Máme veľmi veľa podnetov,“ predstavuje združenie Štefunko. 
     
    Cieľovou skupinou Štefunkovho združenia majú byť ľudia, ktorí „žijú z práce, nie z kapitálu“ a „živia sa vlastnými rukami“. Progresívne Slovensko je spájané s ľuďmi z takzvanej „bratislavskej kaviarne“, ale Štefunko tvrdí, že na stretnutia prichádzajú aj ľudia z východných častí Slovenska. „Bratislavská kaviareň je potrebná, pretože intelektuáli boli vždy nejakým svetlom krajiny a nastavovali jej zrkadlo, ale politika sa robí aj s ľuďmi, ktorí krajinou žijú,“ myslí si Ivan Štefunko. 
     
    Celý text nájdete TU.
     
    - Reklama -