Ste vymytí! Šichtařová vracia úder, ide o Rusko a ´ruských agentov´

    0
    Markéta Šichtařová (Autor: Hans Štembera)

    Na začiatku septembra upozornila ekonómka Markéta Šichtařová na článok časopisu Forbes, kde sa tvrdí, že rozsah požiarov na planéte klesol od roku 2003 o 25 percent. Ďakovať za to vraj môžeme ekonomickému rastu.

    Mladá ekologická aktivistka Greta Thunbergová naopak tvrdí, že počet požiarov na planéte Zem narastá, ako sa zhoršujú problémy s globálnym otepľovaním. Rozsiahle požiare trápia Amazóniu, ale aj ruskú Sibír alebo Afriku.

    Podľa Šichtařovej článok Forbes dokazuje, že mladá švédska aktivistka nehovorí vždy pravdu.

    „Podľa Grety katastrofálne požiare zničia Amazóniu, spálenísk pribúda, preto musíme obmedziť hospodársky rast. Podľa NASA je to naopak. Od roku 2003 rozloha spálenísk klesla o 25 %. Dôvod: hospodársky rast. Klimatický alarmizmus ekológiu a prosperitu ničí,“ napísala Šichtařová na sociálnej sieti Twitter.

     

     

    Zdroj: Twitter/Markéta Šichtařová

    V diskusii potom bola upozornená na to, že NASA zhrnula dáta z rokov 1998 až 2015 a dnes je rok 2019, takže za štyri roky sa mohla situácia zmeniť.

    Jedna z poznámok bola v azbuke. Napísala ju niekdajšia tlačová hovorkyňa KDU-ČSL, spisovateľka, ktorá sa venuje odkrývaniu dezinformácií. Predovšetkým ruských dezinformácií. Na túto tému napísala v roku 2017 knihu Průmysl lži – Propaganda, konspirace a dezinformační válka.

     

     

    Zdroj: Twitter/Alexandra Alvarova

    Šichtařovú Alvarová zdvihla zo stoličky. Nahnevala ju tak, že nie úplne správne zaradila Alvarovú medzi politikov, aj keď išlo len o hovorkyňu KDU-ČSL, a to ešte bývalú. Nešetrila pritom expresívnymi porovnaniami, predovšetkým porovnaním s justičnou vraždou Milady Horákovej.

    „Pred 2 dňami som na Twitteri zverejnila hlášku o tom, že Greta má v niektorých veciach zmätok a riadiť sa požiadavkami ekoalarmistov ekológii skôr škodí. Jedna známa osoba z politiky na to zareagovala uškŕňaním sa v azbuke, čím chcela naznačiť, že som ruský agent. Beriem, že je možné mať iný názor ako ja. Ale myslieť si, že kto má iný názor, je ruský agent, je infantilné,“ konštatovala ekonómka na sociálnej sieti Facebook.

    „Aby ste rozumeli – voči mne je mi to jedno, ľúto mi je však toto: páčilo by sa mi mať politikov, ktorých si vážim. Lenže v realite mám pre značnú časť toho matroša len dešpekt. Nikdy som nechápala, ako v 50. rokoch mohlo toľko vymytých ľudí skočiť na báchorky o americkom chrobákovi a sabotáži či písať listy žiadajúce smrť pre Horákovú. Teraz už to chápem,“ dodala.

    Zdroj: Facebook/Marketa Sichtarova

    - Reklama -