Ste spokojní s tým, ako vyzerá vaše krajské mesto? Pozrite sa, koľko pristane mesačne na účte jeho primátorovi

    0
    Ilustračná foto. (Autor: pexels.com)

    Mesačné platy primátorov krajských miest sa v hrubom pohybujú v rozmedzí 405 až päťtisíc eur. Z ôsmich krajských miest sa na prvom mieste podľa denníka Plus JEDEN DEŇ umiestnil primátor Banskej Bystrice Ján Nosko. Každý mesiac si za svoju prácu na účet pripíše 4946 eur v čistom. „Ide o funkčný plat určený s prihliadnutím na prácu nadčas. Znamená to, že je to celý plat bez nároku na príplatky v prípade práce nadčas,“ vyjadrila sa Noskova hovorkyňa Zdenka Sekerešová.

    Primátor považuje svoj plat za adekvátny. „Prácu primátora sa snažím vykonávať poctivo a zodpovedne. Nie je to len o ôsmich hodinách strávených v úrade, ale aj o množstve povinností súvisiacich s výkonom funkcie mimo pracovného času,“ povedal banskobystrický primátor.

    Ako druhý sa umiestnil primátor Nitry Jozef Dvonč, ktorý za svoju funkciu berie 4719 eur. Až na treťom mieste sa umiestnilo hlavné mesto. Bratislavský primátor Ivo Nesrovnal si mesačne prilepší o 4503 eur. Druhú polovicu osemčlennej tabuľky otvára Richard Rybníček z mesta módy Trenčín s výplatou 4365 eur. Piaty je Peter Bročka z Trnavy s 4226 eurami. Šieste miesto patrí prešovskej primátorke Andrei Turčanovej s 3421 eurami. O siedme miesto sa delia dvaja primátori, a to Andrej Hrnčiar z Martina a Richard Raši z Košíc. Za svoju primátorskú funkciu berú iba 405 eur, lebo obaja sú poslancami Národnej rady Slovenskej Republiky a dostávajú poslanecký plat.

    - Reklama -