Ste “revúce stádo”. Čo ešte odkázal kritikom na mítingu v Prahe prezident Zeman?

    0
    Miloš Zeman, prezident Českej republiky (Autor: Radim Panenka)

    Prezident Zeman začal svoj prejav výzvou k minúte ticha za obete útokov v Paríži. Hlava štátu si ďalej pripomenula udalosti z rokov 1939 a 1989. “Tento národ si zaslúži, aby si vládol sám a aby mu nikto z vonka nediktoval, čo má a nemá robiť,” dodal.


    Zeman uviedol, že český národ nie je xenofóbny. Pripomenul, že v Česku žije mnoho cudzincov, s ktorými nie sú problémy, pretože zastávajú rovnakú kultúru.
    Podujatie zorganizovalo hnutie Blok proti islamu “na podporu názorov prezidenta republiky na imigráciu a islam”. Zeman dlhodobo kritizuje utečencov utekajúcich pred islamskými radikálmi, dodali Novinky.

    V Prahe sa dnes na námestí Mieru konala tiež opozičná demonštrácia. Na manifestácii s názvom Táto zem patrí všetkým sa podľa odhadov zišli tisíce priaznivcov otvorenej spoločnosti volajúcich okrem iného po tolerantnom prístupe k migrantom.

    Po 14.00 h sa aktivisti z námestia Mieru vydali na Albertov, kde demonštrovali podporovatelia Bloku proti islamu. V prístupe im však zabránili rozmiestnení tažkoodenci a obe skupiny držali od seba vo vzdialenosti približne 100 metrov.

    Účastníci oboch skupín sa zhruba okolo 15.00 h paralelne presunuli smerom na Václavské námestie, kde sa dopoludnia pod Národným múzeom konalo zhromaždenie niekoľkých tisícok ľudí v rámci protestu nazvanom Za našu kultúru a bezpečnú zem. Na tomto podujatí, rovnako zameranom na podporu prezdienta Zemana, vystúpili okrem iných rečníkov i Tomio Okamura či spevák Aleš Brychta.


     

    - Reklama -