Štátna tajomníčka Maeger tvrdí, že si dovolenku v Taliansku v roku 2014 zaplatila sama

    0
    Dana Meager (Autor: TASR)

    Nicholsonová vo štvrtok (1.3.) povedala, že má k dispozícii neoverenú informáciu, že v lete 2014 bola s rodinou Vadalovcov na dovolenke vtedajšia viceprezidentka finančnej správy (FS) Dana Meager, bývalá riaditeľka osobného úradu FS Soňa Karabelli a vedúca oddelenia boja proti podvodom FS Lucia Fecková. “Letnú dovolenku v Taliansku som v roku 2014 trávila s mojou rodinou a úhradu za ubytovanie viem preukázať výpisom z môjho osobného bankového účtu,” reagovala Meager.

    „Podsúvané špekulácie a domnienky o mojej spoločnej dovolenke v Kalábrii, ani za účasti mojich bývalých kolegýň z finančnej správy, absolútne a rezolútne vylučujem,“ napísala s tým, že v tejto oblasti Talianska sa “v živote nevyskytla”. Nicholsonová na tlačovej konferencii uviedla, že úradníčky FS dovolenkovali v Kalábrii, neskôr sa však opravila, že to malo byť v inej časti Talianska.

    Maeger vyhlásila, že nikdy nežila v spoločnej domácnosti s Antoninom Vadalom, ktorého vo štvrtok zatkla polícia v súvislosti s vyšetrovaním vraždy novinára Jána Kuciaka s priateľkou. Vzhľadom na prebiehajúce trestné konanie sa k situácii vyjadrila len obmedzene. „Chcem uviesť, že k osobe a činnosti osoby A. V. som už v roku 2014/2015 poskytovala polícii všetky mne dostupné informácie, a teda som konala v súlade s platnými právnymi predpismi,“ zdôraznila s tým, že tak konala bez tlaku médií a verejnosti.

    „S vyjadrením úcty pani poslankyni Nicholsonovej, bola som to práve ja, ako jedna z prvých verejne činných osôb, ktorá políciu na osobu A. V. upozornila,“ doplnila Dana Maeger.

    „Pre túto chvíľu to nebudem komentovať, iba vám chcem povedať, že: Nechajte sa prekvapiť,“ uviedla v piatok Nicholsonová v reakcii na vyjadrenie Maeger a ďalších bývalých funkcionárok FS. V súčasnosti na finančnej správe pracuje už len Lucia Fecková, ktorá potvrdila, že v lete 2014 dovolenkovala v Taliansku, cestu si však podľa jej slov organizovala a zabezpečovala sama. Odmietla, že by vedome prišla do styku s rodinou Vadalovcov.

    Soňa Karabelli v piatok uviedla, že leto 2014 trávila v Bratislave, nakoľko bola operovaná po amócii sietnice ľavého oka, a zdravotný stav jej nedovoľoval vycestovať mimo hlavného mesta. Karabelli žiada Nicholsonovú, aby ju nespájala s predmetnou kauzou. Zvažuje, že voči političke podnikne právne kroky.

    - Reklama -