Štát dnes zlyháva v základnej funkcii zabezpečiť pokojný život a spravodlivosť pre občanov. Farská vyzýva vládu na rýchle a razantné kroky

    0
    Karolína Farská a Juraj Šeliga (Autor: TASR)

    “Povedali sme mu (Pellegrinimu) veľmi otvorene, že zatiaľ nevidíme z jeho strany i vlády žiadnu systémovú zmenu, žiadny razantný plán, jasný štátnický symbol obnoviť dôveru ľudí v štát a jeho inštitúcie,” povedal Šeliga. Pellegrini sa podľa jeho slov odvolal na to, že potrebuje čas.

    Aktivisti nástoja na tom, že spoločnosť potrebuje vidieť jasné gestá a reálne riešenia, poukazujú pritom napríklad na problémy farmárov na východnom Slovensku, prístup Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) a samotného agrorezortu, ale aj na otázky fungovania súdnictva či menovanie dočasného prezidenta Policajného zbor

    “Štát momentálne zlyháva vo svojej elementárnej funkcii zabezpečiť pokojný život a spravodlivosť pre svojich občanov, preto si myslíme, že sú potrebné rýchle a razantné kroky, aby sa táto situácia riešila,” uviedla Farská. V prípade, že takýto posun nenastane, respektíve sa objaví nová kauza, sú aktivisti pripravení organizovať ďalšie protesty Za slušné Slovensko.

    Šeliga zároveň deklaroval, že cieľom ich občianskej platformy je to, aby verejnosť bola aktívna, schopná nahlas poukázať na nekalé praktiky v politike i verejnom živote. Verí, že aktivity občianskej platformy vyprovokujú komunitných lídrov k väčšiemu angažovaniu sa vo verejnej sfére. “Výbornou príležitosťou sú jesenné komunálne voľby, kde môžu kandidovať a začať zmenu Za slušné Slovensko zdola,” povedal.

    Úrad vlády (ÚV) SR potvrdil, že na stretnutí zazneli rozdielne názory. “Predseda vlády SR Peter Pellegrini si vypočul názory mladých ľudí na aktuálnu politickú situáciu a problémy súčasného Slovenska. Zároveň ich oboznámil so svojou víziou Slovenska ako priateľského štátu voči svojim občanom a informoval ich o krokoch vlády, ktoré majú zlepšiť život ľudí na Slovensku,” informovali z tlačového odboru ÚV.

    - Reklama -