Šťastlivec Erdogan. Financuje a vyzbrojuje teroristov, likviduje novinárov a Únia mu za to ešte aj zaplatí

    0
    Prezident Turecka Recep Tayyip Erdogan (Autor: SITA)

    Dva dni pred samitom lídrov EÚ a Turecka skončili dvaja tureckí novinári v cele. Šéfredaktor opozičného denníka Cumhuriet Can Dundara a jeho popredný redaktor Erdem Gül napísali európskym predstaviteľom list z väznice pri Istanbule.

    Súd nariadil ich zadržanie potom, čo zverejnili zábery, ktoré podľa nich dokazujú, ako turecká tajná služba posiela zbrane do Sýrie. Oboch obvinili zo špionáže a vyzradenia štátneho tajomstva. Zbrane boli ukryté v konvoji s ,,humanitárnou pomocou“ pre Sýrčanov. Konvoj na pokyn prokuratúry zadržala turecká polícia.

    „Stalo sa to v piatok, krátko pred samitom EÚ-Turecko. “Sultán“ Erdogan tým dal Únii jasne najavo svoju prevahu. Západ a Európa sa totiž oboch stíhaných novinárov zastávali. Nepomohlo,“ píše Dag Daniš. Turecko si v Bruseli presadilo všetky požiadavky.

    Komentátor zhrnul udalosti v Turecku nasledovne: „Islamista Erdogan bude aj ďalej financovať a vyzbrojovať teroristov. Lebo môže. Novinárov, ktorí na to upozornia, bude zatýkať. Lebo môže. Bude aj ďalej terorizovať Sýriu, z ktorej utekajú milióny utečencov do Európy. Lebo môže. A k Európskej únii sa bude správať ako k špinavej handre. Lebo môže. A Únia mu za to bude platiť miliardy eur. Lebo… Vraj musí,“ ukončil.

    - Reklama -