Starostu nemeckého mestečka pobodali nožom. Pravdepodobne pre jeho migračnú politiku

    0
    Nemecká vlajka (Autor: Hans Štembera)

    Päťdesiatsedemročný ročný politik Kresťanskodemokratickej únie (CDU) utrpel vážne zranenie, ale nie je v ohrození života.

    Útočníka, ktorý bol pod vplyvom alkoholu a počas svojho činu sa hanlivo vyjadroval o Hollsteinovej liberálnej utečeneckej politike, zadržali. Prokuratúra v Hagene čin vyšetruje ako pokus o vraždu.

    Najnovší prípad pripomína útok na starostku Kolína nad Rýnom Henriette Rekerovú, ktorú dobodali v októbri 2015 počas predvolebnej kampane.

    Altena, ktorá má necelých 18.000 obyvateľov, je známa tým, že prijíma viac utečencov, než by podľa prerozdeľovacieho kľúča mala. Nemecká kancelárka Angela Merkelová udelila v máji mestu Národnú cenu za integráciu. “Myslím si, že Nemecko bude mať dobrú budúcnosť – a tá je pestrá,” povedal vtedy Hollstein.

    Podľa informácií denníka Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) utrpel pri útoku zranenia aj zamestnanec bistra, ktorý sa snažil Hollsteinovi pomôcť.

    Starosta sa neskôr podľa informácií WAZ správy ohlásil z nemocnice známym a v odkaze im napísal: “Bolo to o chlp, ale ten tam hore mi pomohol”.

    Redaktor televízie RTL Sebastian Reddig na Twitteri uviedol, že Hollstein mu v e-maili oznámil, že je v poriadku a už je doma so svojou rodinou.

    Hollstein je spoluautorom knihy Mein Kampf – gegen Rechts (Môj boj – proti pravici), ktorá vyšla v roku 2016. Prináša svedectvá jedenástich ľudí bojujúcich s pravicovou ideológiou a pravicovým násilím.

    V októbri 2015 hasič a jeho komplic založili v ubytovni pre utečencov v Altene požiar. Hasič na súde povedal, že mal strach z vlámaní, krádeží, násilných činov a sexuálnych útokov páchaných utečencami. Okresný súd v Hagene ho odsúdil na šesť rokov väzenia, komplic dostal päť rokov.

    - Reklama -