Starosta, už mlčte. Politici zradili. Po ďalších útokoch na Londýn vybuchol hnev

    0
    Terorizmus v Londýne (Autor: TASR)

    Medzi prvými reagoval holandský politik Geert Wilders. „Islam v praxi. A zase umierajú nevinní ľudia. Politici sú slabí a nie sú schopní nás ochrániť. Musíme vykonať deislamizáciu,” napísal Wilders na svojom Twitteri skoro ráno a londýnskym teroristickým útokom sa venoval aj v ďalších hodinách. „Oni nás nenávidia a chcú nás vraždiť. Nikto nás neochráni. Politici nás zradili. Uzavrime hranice a urobme deislamizáciu národa. Teraz hneď!”

    „Londýn, Manchester, Berlín, Nice, Paríž atď. Teroristické útoky sa budú stávať stále. Až dovtedy, kým uznáme, že hlavným problémom je islam a začneme s ním bojovať,” uzavrel Wilders.

    Zdroj: Twitter / Gert Wilders

    Ako úplne prvý reagoval na svojom Twitteri bývalý šéf britskej UKIP Nigel Farage. „Bol som veľmi blízko miesta tohto incidentu. Vyzerá to na ďalšiu katastrofu,” napísal člen Európskeho parlamentu a veľký kritik migračnej politiky “otvorených dverí”.
     

    Zdroj: Twitter / Nigel Farage
     

    Búrlivo reagovala na svojom Twitteri tiež britská novinárka Katie Hopkins, ktorá je známa svojimi politicky nekorektnými postojmi a tvrdou kritikou multikulturalizmu aj otvorenou imigračnou politikou. „Nedovoľte im, aby zase opakovali, že sme jednotní. Nedovoľte im, aby hovorili, že ideme ďalej. Toto klamstvo sa už musí skončiť!” napísala Hopkins s tým, že Veľká Británia musí uzavrieť hranice. Moslimskému starostovi Londýna Sadiq Khanovi potom odkázala, nech už radšej mlčí.

    Zdroj: Twitter / Katie Hopkins

    Na teroristické útoky bezprostredne reagoval aj americký prezident Donald Trump. „Spojené štáty urobia čokoľvek, čo by mohlo pomôcť Londýnu a celej Veľkej Británii. Sme s vami. Boh vám žehnaj!” Napísal Trump s tým, že je potrebné teraz preukázať odhodlanie a tvrdosť. „Potrebujeme, aby sa súdy postavili opäť na našu stranu. Nutne potrebujeme, aby prešli nami navrhované opatrenia v oblasti imigrácie.“

    Zdroj: YouTube / Príhovor britskej premiérky Theresy Mayovej po útokoch v Londýne

    - Reklama -