Starosta Palerma v rádiu spustil: Najbezpečnejšie je nových migrantov vítať…

    0
    Žena drží dieťa pri vylodení v talianskom prístave Palermo na Sicílii (Autor: TASR)

    Starosta sicílskeho Palerma Leoluca Orlando sa na rozhlasových vlnách rázne zastal migrantov. „Môj život sa zmenil, keď som stretol dievča, ktoré utieklo z Afriky. Tá mladá žena plakala, pretože na mori zomreli jej rodičia. Migrantov vždy vítam priamo v palermskom prístave,“ prezradil starosta.

    Rád by im pomohol aj tým, že by zrušil povolenie na pobyt, ktoré prirovnal k otroctvu. V prípade otroctva trvalo veľmi dlho, než došlo k jeho zrušeniu, a jedného dňa vraj bude zrušené aj zákonné povolenie na pobyt. Povolenie na pobyt je len kus papiera, ktorý zneužíva mafia na svoju nekalú činnosť. Ľudí, ktorí nemajú povolenie na pobyt, môže vydierať, nútiť ich k prostitúcii a tak podobne.

    Starosta Palerma udrel aj na Európsku úniu. „Európska únia svojou politikou mafiu financuje,“ povedal hosť. Práve politika EÚ totiž otvára dvere k bohatnutiu pašerákov. A ľudia, ktorí si budú pamätať, čo všetko museli pre pašerákov podstúpiť, aby sa mohli do Európy dostať, možno v dôsledku toho nebudú EÚ milovať.

    „Najbezpečnejšie je prichádzajúcich ľudí vítať. Keby ste sa ma spýtali, koľko je dnes v Palerme migrantov, tak vám poviem, že ani jeden, pretože každý, kto príde do Palerma, sa podľa mňa stáva občanom Palerma. Keď do Palerma príde nejaký divný podozrivý moslim, tunajšia moslimská komunita upozorní starostu a starosta upozorní políciu. Tzv. migranti v Palerme chránia svoje mesto,“ pochvaľoval si v rádiu.

    Pretože Palermo utečencov víta, stalo sa vraj štvrtým najnavštevovanejším mestom v Taliansku. Obyvatelia Palerma sú údajne s jeho prístupom spokojní, preto ho volia opakovane. Občania Palerma rešpektujú aj to, že starosta považuje za hlúpe delenie migrantov na ekonomických migrantov a vojnových utečencov. „Toto delenie považujem za stupídne,“ uviedol jasne starosta.

    Celý rozhovor si môžete vypočuť TU.

    - Reklama -