Starí bieli ľudia, prosím, zomrite. Brexitofóbia sa šíri. Dôchodcovia a konzervatívci čelia útokom

    0
    Nápis odporcov Brexitu: Starí bieli ľudia, prosím zomrite (Autor: Reprofoto: Rebel Media)

    „Stará generácia sú s*áči, ktorí neznášajú mladých, ale čoskoro zomriete.“ Takýto text si v správe na svojom twitterovom účte prečítal postarší podporovateľ brexitu. „Prajem smrť tebe a tvojim deťom… Dúfam, že zomrieš na agresívnu rakovinu,“ pokračoval zástanca členstva Británie v EÚ.

    Starí, zomrite

    Ide iba o jedno z mnohých agresívnych protibrexitových vyjadrení. „Starí bieli ľudia, prosím, zomrite,“ písalo sa napríklad na transparente účastníkov minulotýždňovej protibrexitovej demonštrácie.

    Mnohým zástancom zotrvania EÚ sa totiž nepáči, že zatiaľ čo mladí ľudia hlasovali väčšinovo za zotrvanie Británie v EÚ, staršie generácie hlasovali proti. Porážka sa očividne mnohým znáša ťažko, pričom čoskoro po zverejnení výsledkov hlasovania sa internetom začala šíriť vlna nenávisti voči starým ľuďom či návrhy, aby im bolo odobraté volebné právo.

    Na napadnutia sa sťažovala aj istá britská dôchodkyňa, ktorá si dovolila nosiť odznak na podporu brexitu. „Nazvali ma už všetkým možným… Moje auto poškrabali a rozbili mi spätné zrkadlo, nemôžem si dovoliť opravy,“ konštatovala dôchodkyňa a dodala: „Viem, že veľa slušných ľudí ako ja sa boja povedať, že chcú ísť preč (z EÚ – pozn. redakcie), lebo sa obávajú násilia a vyhrážok.“

    Neandertálci, xenofóbovia, idioti…

    Svoje si odžili aj používatelia Facebooku. „Posmievali sa mi remaniaci (pejoratívne označenie pre zástancov zotrvania Británie v EÚ – pozn. redakcie) na sociálnych sieťach. Môj bývalý učiteľ európskej histórie ma obvinil, že som proti mieru v Európe a rôzni ľavičiari ma obvinili, že zapredávam budúcnosť svojich detí,“ konštatoval probrexitový facebookar.

    Jeremy, ktorý pracoval na referendovej kampani za vystúpenie, tvrdí, že pred referendom si za svoj postoj „vyslúžil“ množstvo pestrých pomenovaní, ktoré vraj väčšinou prichádzali od ľudí zo „vzdelanej“ strednej triedy. „Pri mnohých príležitostiach ma nazývali rasistom, xenofóbom, neandertálcom a nevzdelaným idiotom,“ tvrdí Jeremy s tým, že eurofederealisticky naladení odporcovia brexitu nedokázali mentálne prijať, že viacerí nebieli Briti vystúpenie Spojeného kráľovstva z EÚ podporovali.

    Napadnutá novinárka

    Fyzicky napadnutá bola aj novinárka Lauren Southernová zo spravodajského portálu TheRebelMedia.com, ktorú zástancovia EÚ násilne vyhnali z antibrexitovej demonštrácie. Samozvaní antifašisti totiž správne tušili, že Southernovej portál brexit podporuje. 

    Zdroj: Rebel Media

    - Reklama -