Stany s chladničkou a internetom už čakajú na utečencov v Malackách. Podľa ministerstva ide len o cvičenie

    0
    Stanový tábor v priestore kasární v Malackách (Autor: ReproFoto: youtube)

    Portál Konzervativnyvyber.sk vyslal do Malaciek kameru, aby zistil, čo je vlastne vo veci. Informácie od miestnych ľudí sa potvrdili. Výstavba stanov pokračuje v plnom prúde najmä v noci a pracovníci si údajne svietia prenosnými reflektormi a autami. Podľa Konzervatívneho výberu je to dôkaz, že sa ministerstvo vnútra ponáhľa s výstavbou. Stany už stoja, okrem lôžok sú v nich údajne aj chladničky a nechýba ani pripojenie na internet. V priestore kasární už sú umiestnené aj mobilné toalety.

    Kamery sa zodpovedným nepáčia

    Čulý ruch v stanovom tábore svedčí podľa reportérov Konzervatívneho výberu o tom, že práce sú už skoro dokončené. V priestoroch kasární v Malackách sa navyše pohybuje množstvo ľudí v uniformách hasičského zboru. Zem pod stanmi je upravená bagrami a okolie vysypané bielym štrkom. Kameraman jednej zo slovenských televízií si spolu s redaktorkou vyslúžili spŕšku vulgarizmov vo chvíli, keď si ľudia pracujúci v areáli kasární všimli, že ich nakrúcajú.

    Video zo stanového tábora v Malackách si môžete pozrieť TU

    Rezort vnútra sa pre denník Nový Čas vyjadril, že v Malackách nie sú žiadni utečenci a ministerstvo trvá na tom, že stavba stanov je len cvičenie pre prípad humanitárnej krízy. „Musíme sa pripraviť na situáciu, keby k nám muselo prísť niekoľko tisíc utečencov. To však v najbližšom čase nehrozí, pretože situácia v Maďarsku sa upokojila,“ povedal hovorca ministerstva vnútra Ivan Netík.

    Starosta upokojuje

    K pribúdajúcim správam o tom, že sa do Malaciek chystajú utečenci a že je už pre nich pripravený aj tábor, sa vyjadril starosta Malaciek Juraj Říha. „Nie je dôvod na nijakú paniku medzi obyvateľmi. Zvýšený pohyb a činnosť v areáli Záchrannej brigády v Malackách súvisí s prípravou štátnych zložiek na prípadnú krízovú situáciu. Zdôrazňujem, že všetky tieto preventívne opatrenia smerujú k ochrane našich obyvateľov pred prípadným nekontrolovaným pohybom osôb – napriek tomu, že Slovensko nie je cieľovou krajinou utečencov,“ uviedol starosta na webovej stránke mesta Malacky.

    - Reklama -