Štandardní politici traste sa, Wilders prehovoril. Spropagovali islamizáciu a európske ženy sa teraz boja odhaliť svoje blond vlasy, udrel

    0
    Geert Wilders (Autor: SITA)

     “Včera – nová Amerika. Dnes – ahoj Koblenz – nová Európa!” začal svoj príhovor Wilders. “Ľudia zo Západu sa prebúdzajú. Striasajú zo seba bremeno politickej korektnosti. Tento rok bude rokom ľudí.. rokom oslobodzovania sa, rokom vlasteneckej jari,” pokračoval.

    Európski národniari teraz podľa Wildersa potrebujú stratégiu na to, aby čelili “masovej imigrácii”. Dodal, že lídri zavedených európskych strán spropagovali islamizáciu a európske ženy sa teraz boja “odhaliť svoje blond vlasy”. 

    Týmito poznámkami odkázal na tému, ktorá jeho PVV dopomohla k aktuálne vedúcej pozícií v prieskumoch verejnej mienky pred nadchádzajúcimi parlamentnými voľbami, ktoré sa v Holandsku uskutočnia v marci.

    Na stretnutí v Koblenzi sa okrem Wildersa zúčastňujú aj šéfka Národného frontu (FN) Marine Le Penová, predsedníčka Alternatívy pre Nemecko (AfD) Frauke Petryová, predseda talianskej Ligy Severu Matteo Salvini a generálny tajomník Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) Harald Vilimsky. Podujatie prebieha v oslavnej nálade vďaka piatkovej inaugurácii nového amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorého predvolebnej kampani dominovala agenda zameraná proti establišmentu. 

    Líderka francúzskeho Národného frontu (FN) Marine le Penová vo svojom prejave rok 2017 označila za “rok národného sebauvedomenia v strednej Európe”. Ďalej skritizovala kancelárku Angelu Merkelovú, ktorá podľa jej slov síce bola oslavovaná ako hrdinka za to, že do krajiny pustila státisíce migrantov, “avšak nikto sa neopýtal Nemcov, čo si o tejto prisťahovaleckej politike myslia”.

    - Reklama -