Štajerskom otriasajú kauzy znásilnených. Obeťami šesťročný chlapec a školáčka

    0
    Ilustračné foto (Autor: Reprofoto, youtube)

    Dvadsaťtriročný muž z Iránu je podozrivý, že v ubytovni pre žiadateľov o azyl v štajerskom okrese Liezen sexuálne zneužil šesťročného chlapca.

    Ako dnes potvrdil predchádzajúce mediálne správy štajerský kriminálny úrad, k zneužitiu malo dôjsť v čase, keď bola matka poškodeného – Iračanka, nakupovať a podozrivý mal na jej dieťa dohliadať. Iránec vraj využil situáciu a dieťa zneužil. Šéfka ubytovne vraj prípad nenahlásila na polícii, ktorá sa tak o ňom dozvedela až s časovým oneskorením po tom, čo u jej zástupkyne intervenovali iní obyvatelia ubytovne.

    Podľa tlače vraj tak šéfka ubytovne, ako aj podozrivý popierajú opodstatnenosť obvinení. Vyšetrovanie kauzy sa ešte neskončilo.

    Informácie priniesol rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

    V hale

    V Grazi sa kriminalisti venujú prípadu 14-ročnej školáčky, ktorá ohlásila znásilnenie dvoma tínedžermi v priestoroch miestnej viacúčelovej haly Merkur Arena.

    Podľa poškodenej na schôdzku, ktorú si dohovorila po známosti cez sociálne siete s o dva roky starším chlapcom tureckého pôvodu, ktorý žije v Rakúsku od roku 2004, prišiel spolu s ním aj jeho priateľ irackého pôvodu, ktorý sa do alpskej republiky dostal iba vlani. Obaja dievča podľa jeho slov vylákali do opustených priestorov a tam ho znásilnili.

    Tínedžeri pohlavný styk nepopreli, avšak tvrdia, že k nemu došlo so súhlasom údajne poškodenej. Zmeny v správaní školáčky si všimla jej učiteľka, ktorej sa dievča napokon zdôverilo. Od pedagogičky sa o prípade dozvedeli aj orgány činné v trestnom konaní.

    - Reklama -