Srí Lanka: Ministri dostali varovanie pred možnými ďalšími útokmi

    0
    Srílanskí policajti ukazujú zástavu s nápisom v arabčine "Boh neexistuje, iba Alah" v meste Ampara 28. apríla 2019. (Autor: TASR)

    Minister zdravotníctva Rádžitha Sénárathna uviedol, že on a ďalší siedmi ministri boli identifikovaní ako terče možných dodatočných samovražedných útokov.

    Predstavitelia spravodajských služieb ho konkrétne varovali, aby zostával doma v nedeľu a pondelok, keďže vtedy hrozí ďalší útok zo strany predmetnej moslimsko-extrémistickej skupiny napojenej na teroristickú organizáciu Islamský štát (IS).

    Pri koordinovaných útokoch na kostoly a hotely na Srí Lanke, ktoré spáchalo na Veľkonočnú nedeľu deväť samovražedných atentátnikov, zahynulo vyše 250 ľudí vrátane mnohých detí a najmenej 40 cudzincov.

    K odpáleniu bômb sa hlási IS, srílanská vláda však pripisuje zodpovednosť za tieto činy miestnej skupine Národné monoteistické spoločenstvo (NTJ).

    Bezpečnostné zložky po týchto útokoch zadržali už desiatky podozrivých a v objektoch slúžiacich údajne radikálom zhabali materiál na výrobu bômb. Predstavitelia varovali, že ďalší podozriví sú stále na slobode.

    - Reklama -