Spravil som chybu, hovorí šéf RegioJetu o ´prípade Slovensko´

    0
    Zakladateľ RegioJetu, respektíve Student Agency Radim Jančura (Autor: TASR)

    S odstupom dvoch rokov už vidí mnohé veci, pochopiteľne, inak. Aj napriek tomu však svoje rozhodnutie neľutuje.

    Známy český podnikateľ a zakladateľ prepravných spoločností Student Agency, respektíve RegioJet sa v článku pre posledné číslo HN magazínu vyjadril k medializovanej vojne medzi ním a slovenskými politickými špičkami.

    Práve Jančurove „žlté vlaky“ doplatili na rozhodnutie o štátom dotovaných vlakoch zadarmo. 

    „Myslel som si, že v podmienkach právneho štátu a EÚ ani nie je možné, aby štát diskriminačne obmedzil podnikanie tých, ktorí nedostávajú žiadne dotácie, tým, že jednoznačne naženie polovicu zákazníkov z trhu do náručia štátneho dotovaného dopravcu,“ povedal okrem iného český podnikateľ.

    Ako ďalej uviedol 45-ročný rodák z Ostravy, v tom čase si nepripustil najčiernejší scenár a nezastavil tak prípravy avizovaného vstupu spoločnosti na železničnú trať spájajúcu naše hlavné mesto s metropolou východu. 

    „Rozhodnutie vstúpiť na trasu Bratislava – Košice po tom, ako tu bolo 17. 11. 2014 zavedené výhradne v dotovaných rýchlikoch cestovné zdarma, považujem za jeden zo svojich zásadných podnikateľských prešľapov,“ nebál sa priznať Jančura.

    Ako však na záver zhodnotil ´prípad Slovensko´ samotný šéf žltého prepravcu, aj  v tomto prípade sa potvrdilo, že všetko zlé je na niečo dobré a aj vďaka účinkovaniu RegioJetu na spomínanej trati Bratislava – Košice sa o firme dozvedelo ešte viac cestujúcich, ktorí si navyše služby brnianskej spoločnosti obľúbili.

    - Reklama -