Spor o papalášizmus. Danko sa obul do Sulíka a toto mu odkázal

    0
    Andrej Danko a Richard Sulík (Autor: reprofoto RTVS)

     “Richard Sulík meškal, lebo považuje za papalášizmus to, že sa pustila hymna. To ma trošku mrzelo. Ja si nemyslím, že je papalášizmus prejaviť úctu europoslancom,” odkázal Danko.

    Samotné historicky prvé vystúpenie europoslancov v pléne parlamentu však označil za užitočné. “SR má jednu z najnižších účastí v eurovoľbách. Ľudia totiž nevidia progres a ucelenú funkčnosť EÚ, vidia neschopnosť riešenia problémov Únie a euroskepticizmus spôsobila aj migrácia,” priznal šéf parlamentu.

    Podľa Danka dnešný dialóg europoslancov a poslancov NR SR ukázal, že slovenskí občania a menšiny vedia viesť dialóg. “Najlepšou cestou na riešenie problémov, hádok a sporov je vedenie dialógu. Obávali sme sa hádok europoslancov a poslancov NR SR, ale musím povedať, že tak, ako som mal stiahnutý žalúdok, mi teraz odľahlo,” uzavrel.

    Podpredseda parlamentu a šéf Mosta-Híd Béla Bugár zdôraznil, že vystúpenie europoslancov v pléne národného zákonodarného zboru umožnila novela Rokovacieho poriadku. “A funguje to krásne. Europoslanci musia zastupovať naše záujmy, ale musia vidieť aj nálady a problémy, ktoré nastoľujú poslanci NR SR,” podotkol.

    V EP reprezentujú Slovensko Monika Flašíková Beňová, Vladimír Maňka, Monika Smolková, Boris Zala (všetci Smer-SD), Miroslav Mikolášik, Anna Záborská, Ivan Štefanec (všetci KDH), Eduard Kukan (SDKÚ-DS), Pál Csáky (SMK), József Nagy (Most-Híd), Branislav Škripek (OĽaNO), Richard Sulík (SaS) a Jana Žitňanská (NOVA). Do parlamentu dnes neprišli Zala, Žitňanská, Nagy a Csáky.

    - Reklama -