Sponzorské Smeru nie je prekážkou. Slobodník zostáva riaditeľom finančnej polície

    0
    Tibor Gašpar, Prezident Policajného zboru SR (Autor: SITA)

    Po zverejnení tejto informácie sa takmer okamžite začali objavovať otázky spojené s objektivitou Slobodníka pri prípadnom vyšetrovaní káuz spojených so Smerom. „Svojou prácou preukázal dostatočne svoje odborné znalosti, dlhoročné praktické skúsenosti a nestrannosť,“ uviedol Gašpar pre denník SME, pričom ho označil za jedného z hlavných koordinátorov činnosti daňovej kobry. Minister vnútra sa na včerajšej tlačovej besede k tejto téme odmietol vyjadriť.

    Bernard Slobodník, ktorý na krátky čas odišiel z policajného zboru sa na chvíľu dokonca stal členom strany Smer-SD a pre členské si siahol pomerne hlboko do vrecka. Na základe výročnej finančnej správy Smeru z tohto roka zaplatil šéf finančnej polície až 10-tisíc eur, a to v hotovosti, vo viacerých splátkach, informuje SME.

    Aj keď je riaditeľ finančnej polície na svojej stoličke už od marca 2014, terčom kritiky sa stal až teraz. Nespkojnosť neváhal prejaviť ani niekdajší minister vnútra Daniel Lipšic, ktorý to považuje za absurdné. „Na taký prípad si nespomínam, že by vysoký policajný funkcionár bol sponzorom vládnej strany,“ uviedol pre SME, pričom dodal, že nič na tom nemení ani fakt, že v čase, keď Slobodník peniaze vládnej strane zaplatil, nebol policajtom. „Možno by sa dalo ešte preveriť, či tá suma vtedy zodpovedala jeho príjmom. Ale kto by to preveroval? On sám,“ vraví Lipšic.

    Svoje k celej situácii povedal aj Ľubomír Galko, člen parlamentného výboru na obranu a bezpečnosť, ktorý to označil za škandál. „Tú platbu si možno vysvetliť aj ako prejav lojálnosti vedeniu strany Smer, vďaka čomu pán Slobodník dostal vysokú policajnú funkciu,“ rozhorčuje sa poslanec.

    Slobodník pre SME potvrdil, že zaplatil členské v spomínanej výške a dodal, že bol vtedy civilnou osobou a urobil tak v súlade so zákonom o politických stranách. K tomu, či mu to mohlo pomôcť potom ku kariére, sa nevyjadril.  

    - Reklama -