Spolu má na sneme schváliť volebný program koalície s PS. Bude lídrom Beblavý, alebo Truban?

    0
    Na snímke vľavo predseda politického hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Truban a vpravo predseda SPOLU – občianska demokracia Miroslav Beblavý (Autor: TASR)

    Strany už dávnejšie avizovali, že do budúcoročných parlamentných volieb pôjdu v koalícii. Lídrom spoločnej kandidačnej listiny má byť šéf PS Michal Truban, programovým lídrom zase predseda Spolu-OD Miroslav Beblavý.

    PS a Spolu-OD išli spoločne už do májových eurovolieb, ktoré na Slovensku vyhrali so ziskom 20,11 percenta. V europarlamente tak obsadili štyri kreslá.

    Koalícia PS – Spolu uzavrela v lete s mimoparlamentnou KDH dohodu o predvolebnej spolupráci, v ktorej sa dohodli na vzájomnom neútočení v predvolebnej kampani. Chcú tiež hľadať prienik v programových prioritách budúcej vlády.

    PS – Spolu a KDH zároveň podpísali v auguste spoločné vyhlásenie s neparlamentnou stranou Za ľudí, v ktorom sa zaväzujú, že urobia všetko pre to, aby popretŕhali väzby medzi políciou, prokuratúrou, justíciou a ľuďmi, ktorí sú napojení na zločineckú sieť.

     

     

    - Reklama -