Soros sa vraj mieša do politiky aj v ďalšej juhoeurópskej krajine

    0
    George Soros (Autor: SITA)
    Maďarský premiér Viktor Orbán ostro kritizoval Sorosa za to, že nalieva milióny do európskych pobočiek svojich fondov, aby tým vraj ovplyvňoval politiku v Maďarsku. Nejde však už iba o našich južných susedov. Po informáciách, že americký miliardár má údajne prsty aj v albánskej politike (písali sme TU), prichádzajú správy, že k ovplyvňovaniu politickej scény dochádza aj v Macedónsku, a všímajú si to aj zákonodarcovia v USA. 
     
    Pár dní pred správami o Sorosových údajných aktivitách v Macedónsku sa republikánsky člen Snemovne reprezentantov Christopher Smith v tejto veci písomne obrátil na amerického veľvyslanca v Macedónsku Jessa Bailyho. 
     
    Republikánsky senátor Mike Lee zo štátu Utah zase vyjadril obavy z toho, že peniaze zo štátneho fondu USAID idú na účty Sorosovej Open society foundation (Nadácia otvorenej spoločnosti), ktorá ich následne používa na ovplyvňovanie politiky v Macedónsku. 
     
    „Dostal som dôveryhodné správy o tom, že v uplynulých rokoch americká (diplomatická) misia v Macedónsku aktívne zasahuje do straníckej politiky v krajine a zároveň formuje mediálne prostredie a spoločnosť, často v prospech jednej z politických strán,“ tvrdí Lee. 
     
    Celý článok v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -