Som zdesený z tej obrovskej a koncentrovanej nenávisti, napísal Pellegrini po útokoch na Srí Lanke. Čítajte jeho status

    0
    Na kombosníme zľava Peter Pellegrini a pohľad do vnútra kostola sv. Antona po explózii v Kolombe na Srí Lanke 21. apríla 2019. (Autor: TASR)

     

     

    “Som zdesený z tej obrovskej a koncentrovanej nenávisti, ktorá dokáže niekoho priviesť k takýmto ohavným činom. Strata každého ľudského života bolí, ale smrť toľkých ľudí len pre akési zvrátené presvedčenie sa vymyká ľudskému chápaniu,” napísal premiér na sociálnej sieti.

    Na Srí Lanke došlo v nedeľu k ôsmim výbuchom, cieľmi všetkých boli kostoly a hotely. Medzi už aktuálne vyše 200 obeťami sú aj cudzinci vrátane občanov USA, Británie a Holandska. Slováci medzi nimi podľa doterajších informácií slovenského rezortu diplomacie nie sú.

    Explózie si vyžiadali aj viac ako 400 zranených. K šiestim výbuchom došlo v metropole Kolombo, jeden výbuch nastal v meste Negombo ležiacom približne 35 kilometrov severne od Kolomba a ďalší v meste Batticaloa na východe Srí Lanky.

    Podľa miestnej polície majú najmenej dva z útokov na svedomí samovražední atentátnici. K zodpovednosti za útoky sa doposiaľ nikto neprihlásil.

    - Reklama -