Som lepší ako ten amatér Trump, tvrdil o sebe kandidát. Potom sa ho spýtali na svetových štátnikov a nastalo trápne ticho

    0
    ilustačný záber (Autor: SITA)

    V rozhovore v noci na stredu nedokázal Johnson moderátorovi Chrisovi Matthewsovi uviesť meno nejakého obľúbeného cudzieho štátnika. Johnson onemel, zatiaľ čo jeho kandidát na viceprezidenta, bývalý guvernér v Massachusetts William Weld, povedal, že jeho favoritom bol Šimon Peres, bývalý izraelský prezident, ktorý nedávno zomrel.

    Matthews sa potom vrátil k Johnsonovi a vyzval ho, aby vymenoval žijúceho vodcu z akejkoľvek krajiny. ,,Mali by ste to urobiť,” povedal Matthews. ,,Odkiaľkoľvek. Z akéhokoľvek kontinentu,” vyzval ho.

    ,,Bývalý mexický prezident,” vypadlo z Johnsona. Keď mal povedať ktorý, konštatoval, že má výpadok. Spolukandidát Weld začal vymenúvať bývalých mexických prezidentov, až dospel k Vincentovi Foxovi. ,,Fox, vďaka,” zareagoval potom kandidát.

    Johnson má zatiaľ podľa prieskumov podporu menej ako desiatich percent voličov. Paradoxom je, že sa voličom prezentuje ako prijateľnejšie pravicová alternatíva nevyspytateľného a politicky neskúseného Donalda Trumpa.

    - Reklama -