Šokujúci vývoj v USA: Veľké médiá sa začínajú odvracať od Hillary Clintonovej

    0
    Manželia Clintonovci (Autor: TASR)

    Obrat v uvažovaní niektorých mainstreamových médií ukazuje, že situácia Clintonovej sa dramatizuje. Zatiaľ bola drvivá väčšina novinárov na jej strane, ale teraz už napríklad komentátor vplyvného denníka Chicago Tribune John Kass vo svojom veľmi kritickom článku nabáda demokratov, aby Clintonovú prinútili odstúpiť z prezidentských volieb. „Je Amerika skutočne taká otupená desaťročím klamstiev a cynizmu manželov Clintonovcov, že by mohla aj po oznámení FBI voliť Clintonovú?“ pýta sa Kass.

    Americký politický systém sa podľa Kassa rúca a tento trend už trvá nejaký čas. „Elity to tušia a sú z toho poriadne vystrašené. Vzostup ,plebejca‘ Donalda Trumpa predstavuje symptóm a nie príčinu toho všetkého, pretože pravou príčinou aj následkom je Hillary Clintonová a jej manžel Bill. To, že riaditeľ FBI James Comey oznámil opätovné vyšetrovanie e-mailovej kauzy len niekoľko dní pred voľbami, ukazuje, že situácia je veľmi vážna,“ usudzuje Kass.

    „E-mailová aféra“ sa vzťahuje na obdobie pôsobenia Clintonovej na čele ministerstva zahraničia, keď používala na komunikáciu svoju súkromnú e-mailovú schránku a nie zabezpečený „služobný“ e-mail. FBI vyšetrovala tento prípad pred niekoľkými mesiacmi a dospela k záveru, že Clintonová sa síce dopustila ľahkovážneho konania, ale zákon vraj neporušila. Teraz FBI zrejme zistila ďalšie závažné informácie a rozhodla sa konať aj napriek tomu, že prezidentské voľby sa budú konať už 8. novembra.

    Ako uvádza Kass, demokrati by mali po oznámení FBI zakročiť a prinútiť Clintonovú odstúpiť z boja o Biely dom. Jej miesto by potom mohol zaujať senátor za Virgíniu Tim Kaine. „Demokrati by si mali priznať, že uchádzať sa o Biely dom s kandidátom, o ktorého sa už druhýkrát zaujíma FBI, jednoducho nie je dobrý nápad,“ píše Kass a dodáva, že od 7. októbra server WikiLeaks zverejnil 35 000 e-mailov z doby pôsobenia Clintonovej na čele americkej diplomacie, ktoré podľa svojich slov vymazala. A teraz by mali zverejniť ďalších 15 000.

    „Čo ak ľudia Clintonovú aj napriek tomu zvolia? Dianie v našej krajine negatívne ovplyvňuje neradostná ekonomická situácia či chaos na Blízkom východe a teraz by ešte na jej čele mohol stáť prezident, ktorého vyšetruje FBI. Pridajte k tomu následne vyšetrovanie Kongresu USA a máme tu situáciu, ktorá pripomína udalosti spojené s odvolaním Nixona pre aféru Watergate. Preto by bolo najlepšie, keby demokrati prinútili Clintonovú odstúpiť už teraz. Ukázali by tak, že je pre nich národ dôležitejší ako moc,“ tvrdí Kass.

    To isté by z pohľadu komentátora Chicago Tribune mali požadovať aj spravodajské médiá. Samotná Clintonová však podľa Kassa určite neodstúpi. „Bude sa držať za každú cenu, čo už napokon ukázala, keď sa pustila do šéfa FBI. Pre Hillary a jej manžela Billa bola vždy najdôležitejšia moc. Ona bude ďalej pripomínať národu, že ona sama je žena a že Trump hovoril o ženách hrozné veci. Aj jej spojenci v médiách budú hovoriť o Trumpovej mizogýnii a budú naňho v tomto zmysle aj naďalej útočiť,“ podotkol.

    „Ľudia by si však mali uvedomiť, že samotný Bill Clinton počas svojho pôsobenia v Bielom dome zneužíval ženy a jeho manželka Hillary ho pritom ešte kryla. Ale fanúšičkám ľavice to zrejme nevadí, pretože Clinton im predsa sľúbil chrániť ich právo na potrat,“ konštatuje Kass a pripomína, že jeho manželka Hillary klamala americkému ľudu, keď si zrazu nemohla pri výsluchu FBI spomenúť na isté detaily. Bill Clinton sa medzitým stretol so štátnou zástupkyňou Lorettou Lynchovou a potom obaja tvrdili, že sa bavili o vnúčatách a golfe. A Hillary následne nikto trestne nestíhal. „To je nielenže zlé a neetické, ale priamo donebavolajúce,“ pokračoval komentátor.

    „Američania teraz vidia, že v ich krajine platia dva systémy spravodlivosti. Jeden pre Clintonovcov a druhý pre obyčajných ľudí. Vždy som mal podozrenie, že Clintonová mohla využívaním súkromného e-mailu posilňovať svoj vplyv, vďaka ktorému sa obom manželom podarilo získať obrovský majetok. Clintonovci pritom nikdy neboli skúsení obchodníci a sami nikdy nič hmatateľné nevyprodukovali. Neprišli so žiadnym vedeckým objavom, ktorý by im priniesol milióny dolárov. Jediné, s čím mohli obchodovať, bol ich vplyv. A na to zneužívali americkú vládu.“

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -