Šokujúci návrh z Francúzska: Umožnime moslimom právo šaría, zahaľovanie, mnohoženstvo, skrátka všetko. Inak hrozí vojna

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Podľa de Molinera je zrejmé, že francúzske úrady nie sú schopné vykoreniť radikálny islamizmus v krajine. „Nikdy sa nám nepodarí zmeniť myslenie asi 30 % moslimov, ktorí si želajú zavedenie práva šaría a rezolútne odmietajú našu demokraciu a sekularizmus. Vo Francúzsku tak vznikla za ostatné desiatky rokov paralelná spoločnosť, ktorú tvoria milióny ľudí. Svoje životy postavili na náboženských hodnotách a úplne neskrývane odmietajú všetky liberálne konsenzy,“ píše.

    „Zatiaľ sa v krajine ešte nerozhorela otvorená občianska vojna, ale tento stav nie je ďaleko. V určitých okrajových častiach veľkých metropol už dnes vládnu moslimské zákony a žiadna ďalšia vláda ani prezident na tomto trende nič nezmenia,“ konštatuje autor textu a poukazuje na čoraz väčší počet teroristických útokov. „Spomeňme si tiež na búrlivé nepokoje z roku 2005, keď musela v prisťahovaleckých štvrtiach zasahovať aj armáda. Dokáže obnoviť poriadok aj nabudúce?“

    De Moliner preto navrhuje, aby Francúzsko umožnilo moslimom žiť si „po svojom“. „Prečo by nemohol vo Francúzsku fungovať systém dvojakého práva? Rodení Francúzi sa budú aj naďalej riadiť platnými normami a zákonmi, ale moslimovia dostanú šancu v každodennom živote využívať svoje vlastné zákony v rámci práva šaría. Spory medzi moslimami tak nebude riešiť francúzsky sudca, ale ich vlastné orgány,“ pokračuje akademik, ktorý počíta aj s vytvorením špeciálnych nemocníc a škôl pre moslimov.

    Súčasťou zmien by malo byť podľa de Molinera tiež povolenie polygamie či zahaľovanie tváre u žien. „Politici stále odmietajú vidieť realitu a dúfajú, že dôjde k nejakému zázraku a že konflikt medzi moslimami a rodenými Francúzmi nakoniec nevypukne. Súčasná vládna politika appeasementu nemôže dlhodobo fungovať a skôr alebo neskôr bude zmetená zo stola. Vláda sa nemôže donekonečna obávať obviňovania z islamofóbie a nekonať. Keď však konať začne, môžu moslimovia rozpútať búrlivé nepokoje.“

    De Moliner sa odvoláva na podobný systém, ktorý podľa jeho mienky úspešne fungoval v rokoch 1890 až 1940 v niekdajšej francúzskej kolónii – Alžírsku. „Ak by sa tento systém teraz uplatňoval aj priamo vo Francúzsku, zaistilo by to našej krajine trvalý mier, zabránili by sme ďalším islamským excesom a 95 percent obyvateľstva krajiny by malo zaručený demokratický rámec vlády,“ zhŕňa výhody návrhu francúzsky akademik.

    Celý text si môžete vo francúzštine prečítať TU.

    - Reklama -