Šok! Server odhaľuje napojenie Hillary Clintonovej na ruskú banku ovládanú Kremľom

    0
    Hillary Clintonová (Autor: SITA)

    Sberbank je najväčšou ruskou finančnou inštitúciou. A Panama Papers, ktoré odhalili svetových boháčov schovávajúcich sa v daňových rajoch, ukázali tiež na prepojenie tejto banky s demokratickou kandidátkou o Biely dom Hillary Clintonovou. Tony Podesta s bratom v roku 1998 založil lobistickú firmu, ktorá je vo Washingtone dodnes známa tým, ktorí poznajú zákulisie Demokratickej strany. Brat John Podesta bol náčelníkom štábu niekdajšieho prezidenta Billa Clintona a neskôr poradcom končiaceho prezidenta Baracka Obamu.

    Zákony Spojených štátov vyžadujú, aby boli lobistické firmy riadne zaregistrované a aby bolo jasné, v čí prospech pôsobia. U Podesta Group ide o najväčšiu ruskú finančnú inštitúciu Sberbank. Bratia Podestovci pritom súčasne pre Hillary Clintonovú získavajú finančné prostriedky na chod jej kampane a tvoria stratégiu, ktorá by túto ženu mohla doviesť do pozície vôbec prvej prezidentky USA v dejinách.

    Ruskú Sberbank zasiahli sankcie, ku ktorým Západ prikročil po tom, ako Rusko začalo okupovať ukrajinský Krym. Hľadala preto kontakty vo Washingtone. Otázkou je, prečo sa jej rozhodli pomôcť práve bratia, ktorí majú tak blízko ku Clintonovej. Možno predpokladať, že obaja muži zasadnú vo vysokých poschodiach washingtonskej administratívy, pokiaľ táto dáma uspeje, takže bratia majú čo vysvetľovať.

    Banku totiž fakticky kontroluje ruský štát, čiže ruský prezident Vladimir Putin a jeho kremeľskí spolupracovníci. “Peniaze zo Sberbank sú pravidelne využívané na financovanie ruských spravodajských operácií,” tvrdia západné tajné služby. Pobočky Sberbank v zahraničí potom slúžia ako základne pracovníkom ruských tajných služieb. Podľa The Observer sa tak deje s požehnaním pána Kremľu Vladimira Putina.

    Celý text v angličtine nájdete TU.

    - Reklama -