Socha baníka zabalená v alobale ako odkaz premiérovi. Na mieste Roberta Fica by som bol naozaj opatrný s tým hrnutím sa do jadra EÚ. Lebo tam sa s úplatkármi nemaznajú, varuje Sulík

    0
    Socha baníka pred vysokou školou v Prievidzi zabalená do alobalu (Autor: banikvalobale)
    Exposlanec Smeru-SD Vladimír Jánoš, ktorý čelil obvineniam z domáceho násilia, mal podľa svojej manželky dostávať milióny eur od riaditeľa Hornonitrianskych baní. Takéto provízie dosiahli údajne až 300 miliónov niekdajších korún (okolo 10 miliónov eur) a Jánošova manželka povedala, že tieto peniaze jej manžel balil do alobalu. Všetky sumy, ktoré mal dostať medzi rokmi 2006 až 2010, boli podľa manželky zapísané v Jánošovom zápisníku, ktorý objavila v pivnici. 
     
    Trestné stíhanie sa v tomto prípade nikdy ani nezačalo, pretože na to podľa vyšetrovateľa nebol ani dôvod. 
     
    Tento dva roky starý škandál okolo dnes už bývalého poslanca národnej rady pred pár dňami pripomenuli ľudia v Prievidzi, kde sídli spoločnosť Hornonitrianske bane. Socha baníka pred budovou Fakulty riadenia a informatiky Žilinskej univerzity dostala v odkaze na nevyšetrenú „alobalovú kauzu“ patričný odev. 
     
    Fotku sochy baníka v alobale, ktorý je jasným odkazom na kauzu exposlanca Jánoša, si všimol aj predseda slovenských liberálov Richard Sulík (SaS). Na sociálnej sieti europoslanec označil tento počin neznámeho autora za odkaz pre Roberta Fica. 
     
    „Niekto dnes ráno zabalil sochu baníka, ktorá stojí pred vysokou školou v Prievidzi, komplet do alobalu. Na znak toho, že máme premiéra, ktorý (podľa výpovede manželky exposlanca Jánoša) osobne berie úplatky zabalené do alobalu. Nehovoriac o tom, že premiér býva v byte daňového podvodníka. Čistá hanba. Na mieste Roberta Fica by som bol naozaj opatrný s tým hrnutím sa do jadra EÚ. Lebo tam sa s úplatkármi nemaznajú,“ komentuje Sulík. 
     
     
    - Reklama -