Smutná štatistika z Bangladéša. Pri útoku zahynuli aj civilisti. Podarilo sa nám zachrániť 13 ľudí, vyhlásila premiérka

    0
    Bangladéšska premiérka Hasína Vadžídová. (Autor: TASR)

     “Podarilo sa nám zachrániť 13 ľudí, niekoľko ďalších sa nám nepodarilo,” citovala premiérku agentúra DPA. Presný počet obetí a ďalšie podrobnosti úrady zverenia neskôr na tlačovej konferencii.

    Podľa agentúry AP japonská vláda medzitým informovala, že jeden jej občan bol zachránený, sedem ďalších je však nezvestných. Boli spoločne v reštaurácii, keď došlo k útoku.

    Podľa DPA osem až desať ozbrojencov vtrhlo do reštaurácie Holey Artisan Bakery v Gulšáne, diplomatickej štvrti Dháky, v piatok večer. V počiatočnej prestrelke zahynuli dvaja policajti. Útočníci zadržiavali približne 20 rukojemníkov vrátane Talianov a Japoncov. Pokusy o vyjednávanie zlyhali a dráma trvala do dnešného rána, keď do reštaurácie vtrhli príslušníci špeciálnej jednotky.

    “Bangladéš nebude tolerovať žiadny akt terorizmu,” zdôraznila Vadžídová a vyzvala obyvateľov krajiny, aby sa zjednotili v boji proti extrémizmu. Podľa niektorých správ sa k útoku prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát (IS). Podľa iných americkí predstavitelia podozrievajú z útoku miestnu odnož teroristickej siete al-Káida.

    Rukojemnícka dráma v Bangladéši. Zdroj: YouTube/ Associated Press

    - Reklama -