Smerák Jánoš obžalovaný z týrania manželky dostal z parlamentu padáka. Zbavia sa ho aj v strane? Smer zatiaľ mlčí

    0
    Bývalý poslanec NR SR Vladimír Jánoš (Autor: SITA)

    Smer podľa denníka SME nechce ani po prijatí obžaloby súdom uviesť, či predsedníctvo rozhodovalo o vylúčení Jánoša zo strany. Aféra okolo týrania poslancovej ženy sa dostala na verejnosť vlani v marci a Jánoš sa vtedy vzdal funkcií poslanca aj okresného predsedu strany v Prievidzi. Smer nechce nič komentovať, kým sa neskončí celé vyšetrovanie.

    Strana nie je sekta

    Krátko po prevalení kauzy okolo týrania Jánošovej manželky sa minister vnútra Robert Kaliňák vyjadril, že strana sa nemôže zaoberať súkromím svojich jednotlivých členov. „Strana nie je sekta. Reakcia strany, že už nie je funkcionárom ani poslancom, je adekvátna,“ uviedol vlani Kaliňák.

    Proces s Jánošom sa má začať v marci, ale zatiaľ nie je jasné, či je stále členom strany Smer. „Nakoľko ide o osobitný druh osobného údaja, informáciu o členstve v politickej strane nemôžeme poskytnúť bez písomného súhlasu dotknutej osoby,“ uviedla pre SME hovorkyňa Smeru Ľubica Končálová. Jedným z dôvodov na vylúčenie zo strany je podľa stanov Smeru právoplatné odsúdenie člena za úmyselný trestný čin, k čomu v Jánošovom prípade zatiaľ nedošlo.

    Celý článok si môžete prečítať TU.

    - Reklama -