Smerák Blaha vyrazil do Čiech, otvoril ústa a prítomní sa nestačili čudovať. Toto keby počuli Ficovi eurosocialisti v Bruseli

    0
    Poslanec Ľuboš Blaha počas prejavu v Litoměřiciach (Autor: Zuzana Koulová)

    USA ovplyvňujú nielen ekonomiku v Európe, ale aj imigráciu. A čo nám dnes prinášajú mainstreamové médiá? Aj to bolo témou seminára, na ktorom sa v sobotu dopoludnia zišlo zhruba osem desiatok ľudí. “V poslednom čase sa u nás objavuje model, že keď niekto chce ochrániť našu kultúru alebo uzavrieť hranice, je označovaný za fašistu. My jednoducho nemôžeme absorbovať milióny imigrantov. Ako mohla Angela Merkelová pozvať milión Sýrčanov? Vari nedomýšľa svoje slová?” Povedal prítomným slovenský poslanec za Smer Ľuboš Blaha. Zdôraznil, že Slovensko je jediná krajina, ktorá sa ostro postavila proti kvótam. Kvóty ničomu nepomôžu, to vám dnes povedia aj západní politici. Nemôžu pomôcť a riešením nie je ani presťahovať sem milión utečencov.

    Blaha: Prekáža mi pokrytectvo Západu

    “V USA si z utečencov vyberú a príjmu napríklad lekára a tvrdia nám, akí sú humánni. Zoberme si napríklad vojny zo Západu. Na Ukrajine je občianska vojna a Západ tvrdí, že najväčší nepriateľ je Putin… Chudáci Ukrajinci trpia, umierajú pre slobodu a Putin je zlý čert. Južná Ukrajina sa vzbúrila, Rusko sa do toho len nepriamo zapája, ale Putin je ten zlý. Nemôžeme im tú západnú propagandu stále žrať,” vysvetľoval Ľuboš Blaha.

    Pokračoval výpočtom ďalších vojen vzniknutých z iniciatívy Ameriky. Napríklad Irak, kde sa podľa jeho slov od roku 2003 len umiera a pritom sem vojaci vtrhli, aby krajinu ochránili. Zmienil tiež Sýriu, kam sa vojna dostala z Iraku. Ľudia tam buď umierajú, alebo končia v osídlach Islamského štátu, podľa Blahu tam nie je iná alternatíva. “Abu Bakr al-Baghdadi býval meditujúcim intelektuálom a teraz sa zapojil do Islamského štátu, ako je to možné? Niekde sa predsa muselo niečo stať. Ďalej Líbya, zničený Kaddáfího režim. Môžete si o podobných vodcoch myslieť, čo chcete, ale zabezpečili fungovanie štátu, deti žili a ľudia neumierali. Ukážme konečne na toho vinníka, Západ. Prečo sa nezaoberáme príčinou utečenectva, teda vojnami? Pokrytectvo Západu je do neba volajúce. V poslednom čase mám pocit, že Európska únia ani USA nepotrebuje, že si na hlúposti vystačí sama, “povedal Ľuboš Blaha s tým, že Slovensko sa chce vzbúriť a povedať nezmyselným kvótam jasné nie. Podotkol, že Slovensko chce solidárne pomáhať, ale Brusel mu nebude prikazovať, koľko môže a nemôže prijať utečencov. “Tisícpäťsto je tento rok, za rok to budú ďalšie a ďalšie. My nebudeme kvóty aplikovať.”

    - Reklama -