Smerák Blaha sa znova pustil do kritikov Ruska. Tentoraz pripomenul pôvod olympioničky Kuzminovej

    0
    Ľuboš Blaha, poslanec NR SR (SMER-SD) (Autor: SITA)
    Blaha sa k víťazstvu Kuzminovej vyjadril ako mnohí na sociálnej sieti a pridal zopár štipľavých poznámok smerovaných médiám. „Ten pocit, keď slovenské médiá vymýšľajú v priemere tri konšpiračné teórie denne, aby očiernili Rusko, a potom ruská rodáčka vyhrá pre Slovensko striebornú medailu na olympiáde,“ píše smerák v úvode s usmievavým emotikonom na konci vety. 
     
    Nechýba gratulácia biatlonistke, ktorá si vybojovala striebornú medailu v preteku na 10 kilometrov, ale aj od tej sa Blaha obratom dostal znova k politike. Spomenul aj stretnutie s ruským veľvyslancom na Slovensku. Ten mu vraj pogratuloval ku Kuzminovej úspechu za slovenský tím a Blaha vyjadril sústrasť nad obeťami leteckej tragédie v Moskve, pri ktorej zahynulo 71 ľudí. 
     
    S Rusmi toho máme podľa poslanca NR SR veľa spoločné. „S Ruskom nás spája radosť aj smútok, je to krajina, s ktorou treba rozvíjať nadštandardné vzťahy – krajina, ku ktorej vždy budeme mať blízko. Som rád, že som sa dnes (12. 2.) mohol s ruským veľvyslancom veľmi priateľsky pozhovárať a verím, že vzťahy medzi Slovenskou republikou a Ruskou federáciou budú napredovať,“ uzatvára Blaha svoj status
     
    Len pripomeňme, že Rusko na XXIII. zimných olympijských hrách oficiálne nesmie súťažiť pod štátnou vlajkou, pretože to krajine zakázal olympijský výbor pre viaceré prípady nepovoleného dopingu u ruských športovcov počas minulých hier v Riu a Soči. Ruskí športovci, ktorí splnili limity, sú na hrách pod označením „olympijský atlét z Ruska“ (OAR), ale ich medaily sa nebudú počítať Rusku do historických záznamov. Pod označený OAR (olympic athlete from Russia) súťaží v Pchjongčchangu 169 športovcov z Ruska. 
     
    - Reklama -