Smerácky exžupan a poslanec Chudík podniká vedľa statku Taliana Rodu

    0
    Pozícia súčasného župana Petra Chudíka vyzerá neotrasiteľná. KDH-ák Milan Majerský však môže prekvapiť. (Autor: TASR)

    Bývalý prešovský župan má podľa ich zistení vlastniť polovičný podiel v dvoch solárnych elektrárňach na východnom Slovensku v časti Humenného, dominantou je tam družstvo Agrokomplex, ktoré vlastnia dcéra Diega Rodu – Elisabetta Roda – a ďalšia príbuzná Daniela Valentina Roda. Elisabetta je manželkou Antonina Vadalu.

    Chudík pre médiá poprel známosť s Rodom či Vadalom. Ten tvrdí, že nezisťoval, kto je susedom dvoch solárnych elektrární, nepovažoval to za potrebné. “Neviem, ako a kde hospodáril a hospodári Diego Roda, ktorého nepoznám a nikdy som sa s ním nestretol,” povedal pre Aktuality.sk. “Ide o blbú náhodu,” povedal v tejto súvislosti zase denníku Sme.

    Pozemky pod elektrárňou Chudík nekupoval od Rodovcov, ale od firmy Tatramarket Poprad. Od tejto firmy sa podľa jeho slov kupovala aj projektová dokumentácia a stavebné povolenia. Médiá však i tu upozornili na väzby z podsvetia.

    Polovičným majiteľom firmy Tatramarket má byť Milan Kušmírek z Kežmarku, ktorý je podľa Plus 7 dní človekom z podtatranského podsvetia a priateľom ďalšieho človeka z podsvetia Ondreja Žembu, ktorého v minulosti odsúdili.

    Chudík sa mal Žembu v minulosti zastať. Bývalý minister spravodlivosti Daniel Lipšic kedysi dostal žiadosť o milosť súvisiacu so Žembom, pri nej bolo podľa neho odporúčanie župana Chudíka.

    - Reklama -