Smerácke prachy na pretrase. Exposlanca Jánoša vyšetruje polícia. Smer zaryto mlčí, boja sa?

    0
    Bývalý poslanec NR SR Vladimír Jánoš (Autor: SITA)

    Podľa príjmového dokladu len v roku 2005 Jánoš zaplatil svojej strane na členskom 200­-tisíc korún (asi 6 638 eur), čo je vysoko nadštandardné. Finančnú políciu, ktorá má vyšetrovanie podozrivých peňažných tokov na starosti, pritom riadi bývalý člen Smeru Bernard Slobodník, ktorý tiež financoval Smer. Ten v roku 2011 dal strane na členskom 10­-tisíc eur, teda ešte viac ako Jánoš. Onedlho sa stal šéfom Národnej jednotky finančnej polície.

    Janošov príspevok je jeden z najvyšších členských príspevkov pre Smer za minulých desať rokov. Na opakované otázky týkajúce sa príspevkov od Jánoša Smer neodpovedá už viac ako týždeň.

    Doklad o 200­-tisícovom príspevku z roku 2005 pochádza z dokumentov, ktoré polícia u Jánoša zaistila v marci, keď ho obvinila z domáceho násilia. Zverejnil ho bývalý splnomocnenec Jánošovej exmanželky Ivan Katrinec.

    Zároveň zverejnil aj video, na ktorom Iveta Jánošová hovorí, ako exposlanec nosil z prievidzských baní množstvo peňazí. Doma ich údajne balil do alobalu, aby boli chránené v prípade požiaru.

    Pôvodný článok nájdete TU.

    - Reklama -