Smerácka idylka či pomalý rozklad: Zavádzajú stranícke elity ohľadom Kaliňáka?

    0
    Premiér Robert Fico a minister vnútra Robert Kaliňák (vľavo) (Autor: TASR)

    „Fico rád opakoval, že Smer nemôže skončiť ako HZDS či SDKÚ. Dnes, po záchrane Kaliňáka, je však na najlepšej ceste, aby obe strany prekonal. V zahnívaní. V pokrytectve. A v klamstvách,“ píše v úvode textu pre portál Aktuality.sk Daniš. Ten si v komentári vzal na mušku nedávne údajne idylické smerácke predsedníctvo. Počas neho mali okresní predsedovia podržať ministra vnútra. Daniš ale upozorňuje, že samotné stretnutie iniciovali práve okresní šéfovia, ktorých poburoval fakt, že strana nerieši marcový volebný prepad hlasov a ani kauzu okolo Roberta Kaliňáka.

    Komentátor podčiarkuje, že podľa informácií portálu bolo viacero členov predsedníctva za odchod ministra. Na margo problému sa mal údajne vyjadriť najmä europoslanec Boris Zala a okresná šéfka Smeru v Košiciach Monika Smolková. Podľa Daniša sa o oficiálnom osude smeru rozhoduje na neoficiálnych poradách, ktoré si údajne organizuje premiér Robert Fico s „vyvolenými“.

    Komentátor podotkol, že v minulosti ani v stranách ako HZDS či SDKÚ predsedovia nemohli obísť regionálne špičky. „V Smere je to inak. Funguje ako aliancia oligarchov (oligarcha je systém, kde rozhodujú úzke skupiny vplyvných ľudí). A podnikateľov, ktorých prezývame ministri… Rozhodnutia sa robia mimo strany,“ zhodnotil Daniš.

    Ten nazval niektorých sklamaných a znechutených členov strany „mŕtvymi dušami“. „Dominantnou silou v Smere sa stala tzv. mlčiaca väčšina. To je tá väčšina, ktorá má oligarchov a podnikateľov okolo Kaliňáka plné zuby, no nerieši… Mlčí. A vezie sa na politike, s ktorou síce nesúhlasí. No nemá silu a odvahu povstať. A ísť do konfliktu,“ dodáva komentátor na záver.

    - Reklama -