Smeráčka Smolková: Šefčovič obstál, ale značka Smer-SD ho jednoznačne diskvalifikovala

    0
    Na snímke slovenská europoslankyňa Monika Smolková (Autor: TASR)

    Ak sa budú v Smere-SD konať voľby predsedu, určite si ho podľa Smolkovej členovia demokraticky zvolia. “Ale odkedy som v strane Smer, presadzujem, že treba dať ďalšej, mladšej generácii priestor. Robím tak vo svojom okrese. Veľmi rýchlo som pochopila, že naši voliči sú širokospektrálni. Potrebujú vidieť svoj vzor,” uviedla europoslankyňa pred slovenskými novinármi v Bruseli. Niektorí vzor podľa nej vidia v mladšej, iní v staršej generácii.

    “Chodím po Slovensku a vidím veľký potenciál, ktorý má Peter Pellegrini, oslovuje nielen členov strany, ale aj mimo členov strany. Myslím si, že v budúcnosti by bol perfektný predseda strany,” vyhlásila Smolková. Dodala, že strana by sa mala vrátiť k hodnotám, na ktorých začínala.

    Prezidentské voľby podľa europoslankyne strana prehrala, dôvodom je aj značka Smer-SD. “Keby tam nebol pán Šefčovič, ale ktokoľvek iný, tak tiež prehrá, pretože značka Smer ho jednoznačne diskvalifikovala a bude diskvalifikovať aj do budúcna, pokiaľ neurobíme určité opatrenia v strane Smer,” doplnila s tým, že Šefčoviča postavili do kampane neskoro. “Pán Šefčovič obstál so cťou, tých 750.000 hlasov je väčšina jeho, pretože sa obhájil, ale nepomohla mu značka Smer,” priblížila.

    Smolková si zároveň si myslí, že strana Smer-SD by sa mala ľuďom ospravedlniť za vraždu novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. “Aj keď sme to priamo nezapríčinili, ale vytvorili sme možno možnosti pre tých ľudí, ktorí sú dnes už obžalovaní, obvinení z vraždy novinára a jeho priateľky,” pripomenula. Ľuďom, ktorí mali byť už dávno zatvorení, strana podľa europoslankyne vytvorila prostredie, v ktorom mohli beztrestne konať.

     

    - Reklama -