Smeráci si Čisláka nedajú. Pozrite sa, ktorí z nich vystúpili na jeho obhajobu

    0
    Rokovacia sála Národnej rady - ilustračné foto (Autor: SITA)

     Išlo o 69 zmlúv uzavretých so siedmimi spoločnosťami, v ktorých je Sučková buď konateľom, spoločníkom alebo oboje. Valocký zdôraznil, že napriek negatívnemu výsledku kontroly Forai z postu šéfa VšZP odišiel. Július Brocka (KDH) sa vrátil k negatívnemu stanovisku vlády k návrhu na Čislákovo odvolanie. Poprel, že by návrh obsahoval nepodložené obvinenia, ako to tvrdí vláda. Poukázal tiež na rozpor stanoviska s vystúpením premiéra Roberta Fica. Fico totiž vyhlásil, že po etickom pochybení Forai odišiel z funkcie, stanovisko však hovorí a nepodložených obvineniach 

    Brocka ocenil pluralitu zdravotného poistenia. Ak by totiž Smer-SD naplnil svoje sľuby a zaviedol jednu poisťovňu, spravoval by všetky zdroje tak, ako vo VšZP. “Je lepšie, keď zdravotné poisťovne majú zisk a platia aspoň dane štátu,” vyhlásil Brocka. Predseda parlamentného výboru pre zdravotníctvo Richard Raši (Smer-SD) ministra obhajoval a vymenoval všetky kroky ministra, ktoré hodnotí ako pozitívne. Aj Raši sa vrátil k “tete Anke”. “Všetko prebehlo tak, ako malo,” zhrnul výsledky poslaneckého prieskumu vo VšZP. 

    Tibor Bastrnák (Most-Híd) skonštatoval, že hoci je Čislák v kresle ministra len 11 mesiacov, na ministerstve zdravotníctva pôsobí od nástupu súčasnej vlády. Bastrnák zopakoval, že Smer-SD nevyriešil žiadne problémy v rezorte. “Jedinečnú šancu, že Smer-SD vládol sám, nevyužil, preto si dovolím tvrdiť, že tieto štyri roky vládnutia Smeru v rezorte zdravotníctva sú premrhanými rokmi,“ uviedol poslanec.

    - Reklama -