Smer tým, že nemal koaličného partnera, zlenivel. Sústredil sa len na kozmetické zmeny a vlastný biznis, udrel Abrhan

    0
    Zľava: Poslanci NR SR za stranu KDH Pavol Abrhan a Alojz Přidal (Autor: SITA)

    Abrhan tiež poukazuje na fakt, že kým v okolitých krajinách klesla nezamestnanosť na úroveň piatich percent, tak na Slovensku je nezamestnanosť stále dvojciferná. „Najviac je to cítiť v regiónoch ako je Orava alebo Gemer, kde ľudia húfne odchádzajú za prácou do zahraničia. Na Orave takmer nenájdete rodinu, ktorá by nebola rozbitá tým, že niekto odišiel za prácou do zahraničia, lebo na Slovensku nenašiel uplatnenie,“ tvrdí Abrhan. Podľa neho toto bude najväčšou výzvou budúcej vlády, aby sa zastavila emigrácia našich občanov do zahraničia pre vysokú nezamestnanosť a stratu perspektívy. 

    Osobitne Abrhana mrzia kauzy, ktoré sprevádzali vládu tieto štyri roky. Za príklad dáva zdravotníctvo, kde neurobil Smer podľa neho žiadnu systémovú zmenu a ministri namiesto predstavovania konkrétnych opatrení na riešenie zdravotníctva zaťažovali ľudí vysvetľovaním korupčných káuz.

    „Zavedenie jednej zdravotnej poisťovne bol podľa Smeru všeliek na slovenské zdravotníctvo. K tomuto kroku sa neodhodlali a namiesto toho sme tu mali kauzy ako CT v Piešťanoch, tetu Anku alebo maséra Kostku. Pritom nemocnice sú zadlžené viac ako pol miliardy eur, čo je už alarmujúce,“ hovorí Abrhan. Toto isté sa podľa neho stalo aj v doprave a stavebníctve.

    „Ohlasovali rekordnú výstavbu diaľnic, čo sa nenaplnilo. Ohlasovali nový stavebný zákon, ktorý by postihoval čierne stavby, čo sa rovnako nenaplnilo. Ale podvod na živnostníkoch spolu s Váhostavom naplnili,“ uzavrel Abrhan.

    - Reklama -