Smer skončil. Už nie je nik, kto by v túto stranu veril. Aj samotný predseda sa už tretí rok rozcvičuje na odchod

    0
    Premiér Robert Fico a predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker (Autor: TASR)

    Dag Daniš vo svojom komentári pre Aktuality.sk píše o Smere ako o mŕtvom projekte, ktorý sa ešte chvíľu bude držať nad vodou ako najsilnejšia politická strana na Slovensku. „Bude však za tým iba zotrvačník. Nie reálna sila, energia a podpora,“ tvrdí. Strana je perspektívna iba vtedy, keď v nej pulzuje život, vtedy, keď v nej pulzuje entuziazmus, boj za správne veci a vlastnú pravdu.

    „Keď sa to vytratí a prioritou ostane len biznis, majetky a súkromné záujmy oligarchov, stranu postihne mŕtvica. Po vzore HZDS a SDKÚ. Presne to sa stalo teraz aj v Smere,“ vraví a vysvetľuje, že sa to stalo Smeru už skôr, ale naplno to prasklo až teraz. Postupne začína menovať ideológov, ktorí stratili so Smerom trpezlivosť. Ako prvého Daniš spomína Dušana Čaploviča a za ním hneď Borisa Zalu. Po kauze Paška to podľa neho chcel vzdať Marek Maďarič, ktorý ale nakoniec zotrval. „Podobne je na tom Maďarič aj dnes. Opäť hrozí odchodom,“ píše.

    Ako štvrtého uvádza samotného predsedu Fica, ktorý si v roku 2014 uvedomil, že ho zmluvy oligarchov príliš zväzujú a ako únik mu mali poslúžiť prezidentské voľby, ktoré ale prehral. „V Smere už neexistuje nikto, kto by strane veril. Vrátane predsedu, ktorý sa tretí rok rozcvičuje na odchod,“ píše Daniš a dodáva: „Smer politicky skončil. Ostáva tu po ňom len bezduché telo.“


     

    - Reklama -