Smer si údajne vychováva novú generáciu oligarchov. Čítajte, ktorí to sú a ako to robia

    0
    Nové predvolebné heslo strany Smer-SD (Autor: ReproFoto: strana-smer.sk)
    Zdravotníctvo však nie je jediná oblasť, ktorej sa na Slovensku týkajú kauzy. Tie sa podľa článku týždenníka Trend objavujú všade tam, kde sa investuje a výnimkou nie sú ani ministri. Medzi IT firmami sa údajne pošuškáva, že šéf rezortu dopravy Ján Počiatek má vplyv v spoločnosti Anext, ktorá sa podieľa na viacerých štátnych zákazkách. Minister popiera, že by mal vo firme vplyv, aj keď priznáva, že sa pozná s ľuďmi z jej vedenia. 
     
    Najnovšia kauza, ktorá v parlamente rozohnila Igora Matoviča, sa týka kompy cez Dunaj. Účastníkmi tejto kauzy sa stali zase ministri obrany a životného prostredia Martin Glváč a Peter Žiga. Druhý spomínaný je navyše mimoriadne aktívny aj v obchode s drevom. Jeho spoločnosť Taper bola pred jeho nástupom do politiky len jednou z mnohých, ale teraz ňou ročne prejde takmer pol milióna kubických metrov dreva, čo predstavuje 7 % celoslovenskej ťažby. 
     
    Trend pripomína aj raketový rast nitrianskeho podnikateľa Miroslava Bödöra. Jeho strážna služba Bonul má na starosti bezpečnosť viacerých štátnych inštitúcií a podnikov. Bonul má so štátom zmluvy s hodnotou niekoľkých desiatok miliónov eur. Ešte pred šiestimi rokmi pritom ročné tržby Bonulu dosahovali 19 miliónov eur. Vlani to bol už dvojnásobok so ziskom 2 milióny eur. 
     
    Celý článok si môžete prečítať TU.
     
    - Reklama -